Vesti EURO 2024

Pobeda, dominacija, nagrada, istorija... : Murat Jakin među oblacima posle izbacivanja Italije Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.06.2024 08:45
Murat Jakin, selektor Švajcarske, smatra zasluženim uspehe na EURo 2024 Guliver/AP Photo/Markus Schreiber
Murat Jakin, selektor Švajcarske, smatra zasluženim uspehe na EURo 2024

Kao u izreci o (ne)plaćanju na mostu i ćupriji, Italija je jedva preživela meč s Hrvatskom, u zadnjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva, ali joj se zato sve vratilo kao bumerang na početku eliminacione runde fudbalskog takmičenja u Nemačkoj. Švajcarci su je kaznili za iskazane slabosti, pa će Stari kontinent 14. jula dobiti novog vladara. 

I dok "azuri" lamentiraju nad svojom zlom sudbinom, uz iščekivanje mogućeg teranje selektora Lućijana Spaletija, njegov kolega Murat Jakin širi "krila" od zaslužene sreće. S osmehom velikim kao svemir.

"Nadam se da ovo nije kraj našeg puta i da možemo da nastavimo da stvaramo istoriju! Pobeda na ovom meču, na ovaj način, velika je nagrada. Pokazali smo da možemo da se borimo sa velikim timovima kao što su Nemačka i Italija", vrlo je izričit selektor jednog od četvrtfinalista EURO 2024. 

 

 

Bivši fudbaler turskog porekla ne poriče da je njegova "imala mnogo sreće kada je lopta u jednom trenutku pogodila stativu", ali podseća da naklonost Fortune nije pala s neba redovnom učesniku EURO.

"Veoma je važan način na koji smo pobedili. Kontrolisali smo meč, dominirali u svakom delu terena i davali golove u pravom trenutku. Dobar smo tim, imamo pravu formu i pravi plan igre. Sve nam funkcioniše... ", nabraja sve adute svog tima Jakin. 

 

 

Sada je važno ne upasti u euforiju i ne izgubiti tlo pred nogama, jer sledi četvrtfinalni duel sa Engleskom ili Slovačkom.

"Moramo držati noge na zemlji i ostati fokusirani na naš fudbal, bez ometanja spolja. Važno je odvojiti vreme da uživamo u svojim rezultatima, a onda se pripremiti za sledećeg rivala", postupno rezonuje Jakin. 

UEFA EURO 2024, osmina finala

Švajcarska - Italija 2:0 (1:0)
/Frojler 38, Vargas 46/

Nemačka - Danska 2:0 (0:0)
/Haverc 53, Musijala 68/

nedelja

Engleska - Slovačka 18:00 (Arena 1 Premium)
Španija - Gruzija 21:00 (Arena 1 Premium)

ponedeljak

Francuska - Belgija 18:00 (Arena 1 Premium)
Portugal - Slovenija 21:00 (Arena 1 Premium)

utorak

Rumunija - Holandija 18:00 (Arena 1 Premium)
Austrija - Turska 21:00 (Arena 1 Premium)

 

Cup tree provided by Sofascore