Vesti EURO 2024

Osmina finala EURO na TV Arena sport: Engleska ili Slovačka, neubedljivi favorit ili rasterećeni autsajder? Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.06.2024 09:08
zastave Engleske i Slovačke, učesnika osmine finala fudbalskog EURO 2024 Profimedia
zastave Engleske i Slovačke, učesnika osmine finala fudbalskog EURO 2024

Dve nedelje pre završetka kontinetalnog šampionata u fudbalu, krug kandidata za titulu biće sužen za još dve reprezentacije, a ime prve biće poznato na kraju večerašnjeg meča Engleske i Slovačke u Gelzenkirhenu (18.00, TV Arena 1 Premium). 

Ako bi šanse bile procenjivane samo kroz prizmu zajedničke statistike onda Slovaci ne bi ni morali da izlaze na stadion Šalkea, jer su izgubili pet od šest kvalifikacionih ili turnirskih međusobnih duela, u periodu od 2010. do 2017. godine. Jedini remi izvukli su na EURO 2016, kada ni oni Englezi nisu našli put do mreže.

 

 

Ukoliko bi reper, pak, bila izdanja na aktuelnom prvenstvu onda nemaju razloga da ustuknu, još manje izađu s belom zastavom, obzirom na to da je "Gordi albion" bio toliko neubedljiv protiv Srbije (1:0), Danske (1:1) i Slovenije (0:0), da su Geret Sautgejt i ekipa predmet sumnji, prozivki i kritika i u svojoj zemlji.

"Znamo šta donosi nokaut faza, ali zbog toga smo ovde, radujemo se sledećoj fazi takmičenja. Moji igrači su odmorni, uzbuđeni i spremni, već smo prolazili slična iskustva. Moramo da budemo svoja najbolja verzija u ovom trenutku, jer je Slovačka veoma dobar tim. Dobro se grade, ali i pritiskaju, što zahteva oprez, kvalitetnu organizaciju, koncentraciju i jednostavnost na  obe strane terena", izbalansiranog je stava engleski selektor Sautgejt, čiji potpis stoji ispod srebrne medalje sa prethodnog EP.

 

 

Rivalski strateg, Frančesto Kalcona, ni njegova ekipa ne nose breme velikih očekivanja nacije, stručnjaka, prognozera... što im ostavlja mentalni komoditet, mada to nikako ne znači da neće probati da iskoriste i najmanju šansu da sruše Golijata i naprave istorijski plasman u Top osam.

"Imamo svoj stil igre i svoj mentalitet. Napravićemo neke korekcije, ali ništa dramatično. Nastavićemo da igramo svoj stil fudbala... Imam sreće jer imam veoma fokusiran tim, koji želi da igra ofanzivan fudbal, ali takođe želimo da budemo čvrsti u defanzivi. Sto odsto verujem da će moji igrači odigrati sjajan meč! Naravno, moramo biti veoma oprezni, jer naš rival ima toliki kvalitet da je neke vrhunske igrače ostavio kod kuće...", otvoreni je optimista italijanski stručnjak, čiji je tim u Nemačkoj pobedio Belgiju (1:0), izgubio od Ukrajine (1:2) i odigrao nerešeno s Rumunijom (0:0). 

 

 

UEFA EURO 2024, osmina finala

Švajcarska - Italija 2:0 (1:0)
/Frojler 38, Vargas 46/

Nemačka - Danska 2:0 (0:0)
/Haverc 53, Musijala 68/

nedelja

Engleska - Slovačka 18:00 (Arena 1 Premium)
Španija - Gruzija 21:00 (Arena 1 Premium)

ponedeljak

Francuska - Belgija 18:00 (Arena 1 Premium)
Portugal - Slovenija 21:00 (Arena 1 Premium)

utorak

Rumunija - Holandija 18:00 (Arena 1 Premium)
Austrija - Turska 21:00 (Arena 1 Premium)

 

Cup tree provided by Sofascore