Vesti EURO 2024

Grmi, seva, vreme se menja, a Nemačka ode u četvrtfinale! Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.06.2024 23:23
Liroj Sane i Aleksander Bah, imali su šta da pokažu u Dortmundu Tanjug/AP Photo/Martin Meissner
Liroj Sane i Aleksander Bah, imali su šta da pokažu u Dortmundu

Svi igraju fudbal, a Nemci uvek pobeđuju! Domaćin Evropskog prvenstva sigurnim korakom "grabi" ka trofeju. Za sada je uspešno preskočen još jedna prepreka, a pred izabranicima Julijana Naglsmana u Dortmundu je "pala" i Danska. 

 

 

Pitanje pobednika, odnosno drugog četvrtfinalise posle Švajcarske bilo je rešeno u drugom poluvremenu. Strelci za domaći tim bili su Haverc i Musijala. Pos svemu prikazanom, Nemci su zasluženo otišli dalje, mada se Danska još jednom pokazala kao izuzetno čvrsta i kvalitetna reprezentacija. 

Grmelo je u Dortmundu, kako na terenu, tako i na nebu, ali je duel između Danske i Nemačke, prekinut u 36. minutu, zbog vremenske nepogode. Na kratko su se igrači obe ekipe vratili u svlačionicu, a onda je borba za plasman u četvrtfinale moglo da se nastavi na stadionu Borusije.

 

 

Bolje u meč su ušli Nemci. Već u 4. minutu su postigli gol, ali im je sudija Majkl Oliver isti poništen. Šloterbek je bio strelac, međutim pre toga je bio prekršaj nad jednim igračem Danske, tako da je slavlje domaćeg tima brzo prekinuto.

Nije to obeshrabrilo Nemce, već im je samo dalo "krila". U sedmom minutu probao je Džošua Kimih sa velike udaljenosti. Lopta je bila precizna, a šut snažan, ipak, Šmajhel je bio na pravom mestu i intervenisao.

Novu bravuru izveo je Šmajhel četiri minuta kasnije. Haverc je dobio loptu u kazneni prostor i lepo šutirao u desnu stranu, ali danski golman rešava sve probleme.

Ređale su se prilike pred golom Danaca, u prvih pola časa igre, a samo zahvaljujući sjajnom Šmajhelu, Nemci se nisu radovali.

 

 

Prvi put je reprezentacija sa severa Evrope zapretila tek u 20. minutu. Pobegao je Eriksen odbrani Nemačke i da Ridiger nije bio tu da izblokira njegov šut moglo je da bude 0:1.

A, onda je usledio pravi potop na stadionu u Dortmundu. Sevalo je sa svih strana, kiša je bila sve jača, pa je sudija Oliver odlučio da se prekine meč.

Srećom nisu se dugo zadržali igrači u svlačionici, a poslednju priliku u prvom poluvremenu imala je Danska.

Fantastičnu kontru povukli su Danaci. Fantastičnu loptu poslao je Eriksen za Dilejnija koji proigrao Hojlunda, ali je Nojer sjajno reagovao i odbranio ovaj pokušaj.

 

 

Start drugog dela igre bio je upitan ponovo zbog loših vremenskih uslova, ali je kiša utihnula.

I, onda je u 48. minutu "eksplodirala crvena tribina". Joakim Andersen je bio strelac za Dansku, međutim vrlo brzi pogodak je poništen zbog milimetarskog ofsajda Dilejnija.

 

 

Od junaka do tragičara Andersenu je trebalo samo tri minuta, jer je upravo on igrao rukom u svom šesnaestercu i omogućio Havercu da donese prednost Nemcima. Pogodio je Šmajhel stranu, ipak šut napadača reprezentacije bio je snažan i precizan - 1:0.

 

 

Mogao je Haverc da reši pitanje pobednika u 59. minutu, ali se obrukao. Umesto prazne mreže, pogodio je reklame iza Šmajhelovih leđa.

Kako se meč bližio kraju Naglesman je pojačavao dodatno naped, pa je tako uz Haverca od 65. minutua igrao i Filkrug.

 

 

Ipak, sve je bilo gotovo u 69. minutu. Musijala je prošao po levoj strani, prvo je usporio, što je zbunilo Dance, a zatim je ubrzao. Izašao je Šmajhel da „skrati ugao“ međutim pomenuti igrač je samo plasirao loptu pored njega i duplirao prednost Nemaca, za 2:0.

 

Do kraja utakmice nije bilo većih prilika, osim što je Virc postigao i treći gol, ali je isti poništen zbog ofsajda . Nemci su kako samo oni znaju rutinski priveli meč kraju i sada čekaju boljeg iz duela Španije i Gruzije. 

Nemačka - Danska 2:0 (0:0)

Dortmund
Stadion: "Signal Iduna Park"
Sudija: Majkl Oliver (Engleska)
Strelci: Haverc 53, Musijala 68.

Nemačka (4-2-3-1): Nojer - Kimih, Ridiger, Šloterbek, Raum (od 80. Henrihs) - Andrih (64. Džan), Kros - Sane (od 88. Anton), Gundogan (od 64. Filkrug), Musiala (od 81. Virc) - Haverc.

Danska (3-4-2-1): Šmajhel - Andersen, Vestergard, Kristensen (od 81. Larsen) - Ba (od 81. Kristijansen), Dilejni (od 69. Norgard), Hojbjerg, Mele - Skov Olsen (od 69. Poulsen), Eriksen - Hojlund (od 81. Hojlund)

 

Cup tree provided by Sofascore