Vesti EURO 2024

Fudbal nije šah, morate da igrate s emocijama: Vili Sanjol pokušao da objasni gruzijsko čudo na EURO Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.06.2024 15:54
Vili Sanjol, selektor Gruzije, ponosan na uspeh debitanta na EURO Guliver/AP Photo/Ebrahim Noroozi
Vili Sanjol, selektor Gruzije, ponosan na uspeh debitanta na EURO

Fudbalska reprezentacija Gruzije bila je otpisana i pre svoje prve utakmice na Evropskom prvenstvu 2024, ali je debitant na EURO takmičenjima priredio prvoklasnu senzaciju, tako što je u zadnjem kolu F grupe, pobedila malo je reći favorizovani Portugal i kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije prošla u nokaut rundu.

Sve i da ništa više ne urade, tj. budu do nogu potučeni protiv moćne Španije (30. jun, 21.00, TV Arena 1 Premium), igrači iz bivše sovjetske republike već su napravili grandioznu stvar, vrednu dugog prepričavanja. I analize, naročito onih koji sebe prepotentno precenjuju.

"Dajem veliki značaj defanzivi, ali fudbal nije matematika ili šah. Morate da igrate s emocijama! Veoma je lako motivisati igrače, ali njima je potreban mir. Za mene, oni su već pobednici turnira", ima razloga da se "širi" selektor Vili Sanjol.

 

 

U razgovoru s medijima, dan pred sudar s neporaženom "crvenom furijom", francuski trener šaljivo je rekao da se "ne seća" teškog poraza od dolazećeg rivala iz bliske prošlosti (1:7), ali i rečima pokazao da se ne plaši izazova. 

"Bolelo nas je tada, ali možda smo baš zbog te utakmkce ovde gde smo sada. Mnogo smo naučili te noći, ovaj tim ima sposobnost da se podigne kada padne.... Šta reći o Šoaniji?! Nisu primili nijedan gol, najbolji su tim od početka prvenstva. Jasno je da ne možemo samo da se branimo, želimo da pokažemo Evropi da smo dobri i s loptom u nogama", raspoložen je Sanjol, mada zna da protiv Španaca "opasnost vreba sa svih strana". 

 

Cup tree provided by Sofascore