Vesti EURO 2024

Imamo još dosta da pokažemo: Matjaž Kek veruje da potcenjena Slovenija nije rekla zadnju reč Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.06.2024 14:17
Matjaž Kek, fudbalski selektor Slovenije, nije iznenađen plasmanom Slovenaca u Top 16 EURO Guliver/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Matjaž Kek, fudbalski selektor Slovenije, nije iznenađen plasmanom Slovenaca u Top 16 EURO

Prilikom sastavljanja C grupe Evropskog prvenstva u fudbalu, reprezentacija Slovenije zdušno, prebrzo i nepravično je obeležena kao autsajder u konkurenciji Engleske, Danske i Srbije, ali su "zmajčeki" oborili sve prognoze i prošli u Top 16 rundu. Naročito u našoj zemlji. 

Selektor Matjaž Kek takav rasplet najavio je još pre nekoliko meseci, a sada tvrdi da je i ekipa od početka verovala da može da produži boravak u Nemačkoj. Odnosno izbori se za najmanje još jedan nastup, ispostavilo se protiv Portugala (1. jul, 21.00, TV Arena 1 Premium). 

"Osetio sam da su momci spremni za ovo, plasman u osminu finala smatramo kolektivnim uspehom. Svi su zaslužni, od fudbalera i stručnog štaba, do fizioterapeuta, doktora, ekonomista, celog menadžmenta... Čini mi se kao da su momci znali da će se nešto dobro dogoditi, toliko su verovali u prolaz da uopšte nisu bili šokirani kad smo ga izborili. Niko nije pakovao kofere pre utakmice sa Engleskom", vraća fil nazad odlični stručnjak. 

Njegov optimizam nije utemeljen na neviđenom pojedinačnom kvalitetu, ali mu vrhunska organizovanost, disciplina i jasan sistem u igri daju za pravo da veruje da Slovenci mogu da se nise sa Kristijanom Ronaldom i ostalim "navigatorima". 

"Svi nas shvataju ozbiljno, ima još malo Balkana u nama. Volim jake protivnike i mislim da imamo dosta toga da pokažemo, što ste mogli da vidite i protiv Engleza. Morali su da se pomuče da priđu našem golu", dodao je Kek, čiji je tim prošao dalje s tri boda.

 

Cup tree provided by Sofascore