Vesti EURO 2024

Murat Jakin samouveren uoči Italije: Ovo je novo poglavlje u našem rivalstvu Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.06.2024 23:59
Selekcija Murata Jakina se pokazala kao takozvani "dark horse" na EURO 2024 Guliver
Selekcija Murata Jakina se pokazala kao takozvani "dark horse" na EURO 2024

Fudbaleri švajcarske reprezentacije još jednom su dokazali da mogu biti i više nego konkurentan nacionalni tim na velikim takmičenjima. Posle uzimanja boda Nemačkoj i izlaska iz Grupe A sa drugog mesta, sada ih očekuje najveći izazov do danas - Italija u osmini finala. 

U susret pomenutoj utakmici, oglasio se selektor reprezentacije Švajcarske, Murat Jakin koji je i pored sve hvale na račun njegovog tima, istakao da su "azuri" i dalje favoriti. 

"Dokazali smo da se dobro pripremamo za mečeve protiv velikih nacija. Ne želim da kažem ko je favorit, ali mi odlično poznajemo Italiju, njihovu taktiku, kvalitet", rekao je Jakin.

Naglasio je trener tursokog porekla kako je njegova ekipa već pokazala da može biti bolja od tima sa Apeninskog poluostrva. 

"U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo smo bili bolji od Italije i poslali smo ih u baraž. Ovo je novo poglavlje u našem rivalstvu sa Italijom",  rekao je Jakin.

Golman reprezentacije Švajcarske Jan Zomer je rekao da poznaje dosta italijanskih igrača i dodao da je Italija favorit.

"Spremni smo da se prilagodimo na njihovu taktiku. Brane se kao tim. Ali želim da se fokusiram na našu igru i kako da ih iznenadimo. Naš uspeh dugujemo našem kvalitetu u kontranapadu", rekao je Zomer.

Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Jan Zomer u dresu svog kluba, Bajern Minhena

Meč Italije i Švajcarske odigraće se u Berlinu od 18.00 časova i možete ga pratiti na kanalima TV Arena Sport, zajedno sa ostalim duelima EURO 2024.