Vesti EURO 2024

Spaleti pred duel sa Švajcarskom: Igraćemo oslobođeni, sada je trenutak da delamo Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.06.2024 23:37
Lućijano Spaleti vidi bolje dane za Italiju u budućnosti Guliver/(AP Photo/Luca Bruno
Lućijano Spaleti vidi bolje dane za Italiju u budućnosti

Fudbalsku reprezentaciju Italije očekuje duel osmine finala sa Švajcarskom od 18.00 časova na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Aktuelni šampion Starog kontinenta posle grupne faze uopšte ne spada u favorite, a za to je pretežno zaslužna prilično neubedljiva igra u uvodna tri meča. 

Toga je svestan i italijanski selektor, Lućijano Spaleti, koji najavljuje da u nastavku takmičenja možemo očekivati apeninsku reprezentaciju onakvu kakvu je poznajemo. 

"Sada ulazimo u srce takmičenja, moramo da budemo dosledniji, nemamo drugog izbora. Očekujem više nego što smo do sada pokazali. Nismo pokazali do sada svoj najbolji fudbal, nismo bili na nivou neophodnom za naše ambicije", rekao je Sapleti.

Guliver/AP Photo/Martin Meissner

Lućijano Spaleti, nekadašnji trener Rome i Napolija

Ipak, i pored priznanja da njegov tim ne deluje dobro, takođe smatra da je apsolutno zaslužio da izađe iz moćne grupe. 

"Ali zaslužili smo da se kvalifikujemo, čak i ako je to bilo u poslednjim trenucima. Ne možemo sebi da dozvolimo da imamo slabe periode", dodao je on.

Italija je u grupi pobedila Albaniju (2:1), poražena od Španije (0:1) i remizirala sa Hrvatskom (1:1).

"Moj kolega selektor Švajcarske je veoma dobar trener, njegov tim je odlično počeo turnir i pokazao mnogo kvaliteta. Imaju igrače svetske klase kao što je Granit Džaka", izjavio je Spaleti i dovršio: 

"Sada kada smo se kvalifikovali igraćemo oslobođeni, jer je to odlučujući meč. Sada je trenutak da delamo".

Italija će u subotu od 18.00 u Berlinu igrati protiv Švajcarske u osmini finala Evropskog prvenstva, a duel možete pratiti na TV Arena Sport.