Vesti EURO 2024

Hrvati "praznog džepa" napustili EURO: HNS izgubio preko 200 hiljada evra u kaznama Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Izvor: Tanjug.rs

28.06.2024 21:07
Navijači se, poput fudbalera, nisu proslavili, što će koštati HNS. Tanjug.rs / AP Photo/Sunday Alamba
Navijači se, poput fudbalera, nisu proslavili, što će koštati HNS.

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Hrvatske sa 105.000 evra zbog ponašanja navijača na utakmici protiv Italije u trećem kolu Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Disciplinska komisija UEFA kaznila je Hrvatsku zbog bacanja predmeta (45.000), paljenja baklji (30.000) i neprimerenog ponašanja navijača (30.000) tokom utakmice koja je odigrana 24. juna u Lajpcigu, saopštio je Fudbalski savez Hrvatske.

Hrvatski savez je prethodno kažnjen zbog ponašanja navijača na utakmici protiv Španije sa 87.875 evra, kao i sa 28.000 posle meča sa Albanijom.

Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Federiko Kjeza i Joško Gvardiol u duelu

Sve ukupno, kada zbrojimo izdatke koje će komšije morati da plate zbog svojih fanova, dolazimo do nešto više od 200 hiljada evra, zaista basnoslovna cifra kada je u pitanju reprezentativni fudbal. 

Podsećamo, nacionalni tim Hrvatske završio je svoje takmičenje na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj u grupnoj fazi - nešto što je malo ko očekivao. Posle debakla protiv Španije u prvom kolu (3:0), došao je i meč koji je "vatrene" samostalno koštao osmine finala. "Kockasti" su odigrali nerešeno sa Albanijom rezultatom 2:2.

Imali su izabranici Zlatka Dalića priliku da se "izvade" protiv Italije, vodili su do 98. minuta, a onda ih je Matia Zakanji izjednačujućim golom skoro "svojenožno" poslao nazad za domovinu.