Vesti EURO 2024

Italijani u problemu: Čak dva startna štopera propuštaju osminu finala Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.06.2024 20:35
Lučano Spaleti, selektor Italije, moraće da sastavlja novu zadnju liniju Guliver/AP Photo/Andrew Medichini
Lučano Spaleti, selektor Italije, moraće da sastavlja novu zadnju liniju

Fudbalska reprezentacija Italije došla je do nok-aut faze Evropskog prvenstva u Nemačkoj izjednačujućim pogotkom Metie Zakanjija u samoj završnici meča. Time su momci sa Apeninskog poluostrva obezbedili sebi duel sa Švajcarskom, kao protivnikom u osmini finala turnira. 

Ipak, neće sve biti tako jednostavno za izabranike selektora Lučana Spaletija, a ni za njega samog. Naime, čak dva startna štopera biće prinuđena da propuste utakmicu sa "sajdžijama" usled nepredviđenih okolnosti. 

U "tercetu" odbrane Italije se najviše istakao Rikardo Kalafiori, mladi fudbaler Bolonje koga zbog borbenosti i izgleda nazivaju novim Paolom Maldinijem. Njega će od terena odvojiti višak žutih kartona. 

 

 

Takođe, njegov reprezentativni kolega, Federiko Dimarko, ima problema sa povredom, koju vuče od početka prvenstva. Udarac zadobijen u meču sa Španijom je dodatno pogoršao situaciju, tako da on neće biti spreman.

Pored ovog dvojca, pod znakom pitanja je i nastup Alesandra Bastonija koji je imao groznicu u danima nakon duela s “kockastima”; ali će njegov status sve do početka utakmice ostati otvoren, potvrdio je Spaleti u razgovoru za italijanski “Skaj sport”.

Od defanzivaca na raspolaganju ima Đovanija di Lorenca, Matea Darmijana i Đanluku Manćinija kojima je do sada ukazivao poverenje sa klupe, kao i Frančeska Aćerbija, Raula Belanovu, Alesandra Bonđorna, Andreau Kambijasa i Federika Gatija koji nisu dobijali šansu na prvenstvu. Videćemo kako će se sve ovo odraziti na igru reprezentacije Italije.