Vesti EURO 2024

Izdanja vredna Lige šampiona: Mikautadze napušta Mec, ali ostaje u Ligi 1 Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.06.2024 15:06
Žorž Mikautadze bi uskoro trebalo da postane novi igrač Monaka Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi
Žorž Mikautadze bi uskoro trebalo da postane novi igrač Monaka

Trenutno najbolji strelac na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, Žorž Mikautadze je privukao pažnju brojnih klubova zbog odličnih izdanja na turniru u Nemačkoj. Upravo zato, napadač Meca će verovatno uskoro postati novi igrač Monaka.

Kako prenosi jedan od najpouzdanijih novinara u svetu fudbala, Fabricio Romano, Mikautadze je već dao "zeleno svetlo" za transfer u Monako. Jedino je ostalo da se dva francuska kluba dogovore oko visine obeštećnja.

Gruzijski reprezentativac je u prethodnoj sezoni u dresu Meca odigrao 22 utakmice. Postigao je 14 golova i uz to dodao četiri asistencije. Kratko je nosio i dres Ajaksa, ali mu Amsterdam neće ostati u lepom sećanju.

 

 

Na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu je tresao mreže Turske, Češke i Portugala, što je bilo dovoljno da Gruziji donese plasman u nokaut fazu takmičenja i postane najbolji strelac turnira sa tri pogotka.

Gruzija će u osmini finala odmeriti snage sa Španijom. Taj meč, kao i sve ostale utakmice nokaut faze, moći ćete da pratite na kanalima TV Arena sport.