Vesti EURO 2024

Razumem navijače, ali morali smo da budemo pametni: De Brujne pričao o zviždanju sa tribina Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.06.2024 11:48
Fudbaleri Belgije posle remija sa Ukrajinom na EURO 2024 Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
Fudbaleri Belgije posle remija sa Ukrajinom na EURO 2024

Primarni cij reprezentacije Belgije je ostvaren.!

Ekipa se kvalifikovala za nastavak takmičenja na Evropskom prvesntvu u Nemačkoj, ali drugo mesto osvojeno u grupi gde su još nastupali Rumunija, Slovačka i Ukrajina nije nešto što je zadovoljilo navijače.

Šta više, nakon utakmice trećeg kola protiv Ukrajine belgijski navijačis u zviždali igračima svoje reprezentacije, a kapiten Kevin de Brujne je posle meča poručio saigračima da ih ne pozdrave.

 

 

Kada su se strasti malo smirile, fudbaler Mančester sitija je u razgovoru za medije u svojoj zemlji objasnio oko čega je nastao problem.

"Razumem navijače da su nezadovoljni, ali oni moraju da shvate naš posao. U pojedinim situacijama utakmice morate da rizikujete, a u pojednim morate da budete pametni. To što se dogodilo u pesednjim trenucima meča sa Ukrajinom je ova druga kategorija", rekao je De Brujne o dodao:

"Nismo smeli da rizikujemo da izgubimo loptu i primimo gol u nastavku akcije koji bi nas eliminisao sa Prvenstva. To su situacije u kojima morate da vodite računa o svim detaljima i mi smo pokazali ozbiljnost i smirenost".

Podsaćanja radi, Ukrajina i Belgija su remizirale bez golova i obe ereprezentacie su, baš kao i Slovačka, takmičenje završile sa po četiri osvojena boda, s tim da je Belgija najbolja u tom trouglu, pa je zauzela drugo mesto, Slovaci su treći, a Ukrajinci moraju da idu kući.