Vesti EURO 2024

Čekali ste neuspeh - izvolite vređajte, udarajte, pljujte: "Piksi" nije hteo da govori o ostavci Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.06.2024 00:26
Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković razgovarao sa medijima Tanjug/FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ
Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković razgovarao sa medijima

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković, obratio se novinarima po sletanju na aerodrom "Nikola Tesla". 

Reprezentacija Srbije sletela je večeras u Beograd nakon debakla na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, gde je zauzela poslednje mesto u Grupi "C" u konkurenciji sa Danskom, Engleskom i Slovenijom.

Posle debakla "orlova" u Nemačkoj, po medijima su danas krenule da kruže priče da je selektorska pozicija Stojkoviću ugrožena, pa su ga okupljeni novinari po dolasku u Beograd upitali o potencijalnoj ostavci.

"Hajdemo sledeće pitanje", kratko je odgovorio Stojković i nastavio:

"Čekali ste neuspeh, izvolite, udarajte, pljujte vređajte. Čekali ste, nećemo da se lažemo. Negativne stvari donose tu neku vrstu interesovanja. Po tebi smo loši, po meni nismo. Ne možeš da kažeš da se momci nisu borili i da nisu izgarali, a to je najvažnije u sportu. Borili su se momci, kapa dole. Nemojte da dirate reprezentaciju, jer je ona dala svoj maksimum. Što se kritika tiče, slobodno kritikujte, ja sam tu da primam udarce", rekao je Stojković i dodao:

"Ja sam najodgovorniji, ja donosim odluke. Sve što sam uradio, uradio sam najbolje po tim. Od treninga, priprema utakmice, do analiza protivnika, do svega što je u opisu posla. nemojte da ste toliko... Samo se malo smirite sa pitanjima. Nisam ja rijaliti. Ne treba senzacije praviti. Ja sam ponosan na momke kako su predstavili Srbiju. Ne zaboravite, 90 odsto ljudi u Srbiji je smatralo da ćemo "popiti" pet ili šest golova od Engleza".

Osvrnuo se kratko i na "pobunu" igrača u reprezentaciji (Tadić, Sergej, Mitrović, Rajković).

"To pitajte njih. Kada vidim zvaničnu izjavu.... Te informacije, dezinformacije neću da komentarišem. Špekulacije... Tražite da pravite probleme gde ih nema", zaključio je Stojković.