Vesti EURO 2024

Zadovoljne obe strane: Slovaci i Rumuni remijem otišli zajedno u osminu finala Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2024 19:56
Slovačka i Rumunija remijem prolaze zajedno u osminu finala Tanjug/AP Photo/Themba Hadebe
Slovačka i Rumunija remijem prolaze zajedno u osminu finala

Ruka ruci i idemo dalje. Iako se jasno videlo da su i Slovačka i Rumunija tražile trijumf u poslednjem kolu grupne faze, na kraju su remijem 1:1 (1:1) otišli zajedno u nokaut fazu Evropskog prvenstva u Nemčkoj.

Slovačka je nešto bolje otpočela utakmicu. Ekipa Frančeska Kalcone je uglavnom pretila iz prekida. Na samom startu su vezali nekoliko kornera, ali nisu uspeli da ozbiljnije ugroze gol protivnika. Inicijativu je nakon toga preuzela Rumunija koja je prvi put zapretila u 11. minutu, a Martin Dubravka je upisa odličnu intervenciju.

Delovalo je da je ekipa Edvarda Jordaneskua sve bliža vođstvu, ali je onda usledio šok za mnogobrojne navijače Rumunije. Ondrej Duda je iskoristo odličan centaršut Juraja Kucke i smestio loptu u mrežu protivnika za vođstvo Slovačke.

Slovaci su nakon pogotka bili blizu i da dupliraju prednost, ali ipak nisu uspeli da stignu do gola. Finiš prvog poluvremena je priprao Rumunima, a na kraju su dobili i nagradu u vidu jedanaesterca. Razvar Marin je preuzeo odgvornost i izuzetno snažnim i preciznim udarcem doneo izjednačenje svom nacionalnom timu.

 

 

Drugi deo igre su obe ekipe započele nešto sporije. Prva ozbiljnija prilika viđena je tek u 61. minut kada je Razvar Marin šutirao, a Dubravka upisao fenomenalnu odbranu. Svega 30 sekundi nakon Rumuni su ponovo zapretili iz daljine, ali je lopta otišla malo preko prečke.

Sredinom drugog poluvremena je pljusak znatno otežao igru na terenu i usporio protoko lopte. Slovaci su u nekoliko navrata usled slabijeg dodavanja bili blizu greške, ali srećom po njih nije bilo većih opasnosti po Dubravku.

Rumunija na kraju kao prvoplasirana prolazi u osminu finala. Belgija završava grupnu fazu na drugom mestu u grupi E, dok će Slovačka proći kao jedna od najboljih trećeplasiranih ekipa u nokaut fazu.

Slovačka - Rumunija 1:1 (1:1)

Frankfurt
Stadion: "Dojče Bank Park"
Sudija: Danijel Zibert (Nemačka)
Strelac: Duda 24 - Marin 37pen

Slovačka (4-3-3):Dubravka - Pekarik (od 92. Đomber), Vavro, Škrinijar, Hanko - Kucka, Lobotka, Duda (od 92. Bero) - Šranc (od 77, Duriš), Strelec (od 70. Strelec), Haraslin (od 70. Suslov).

Rumunija (4-1-4-1): Nica – Raciju, Dragušin, Burka, Branku – M. Marin – Hadži (od 66. Man), R. Marin (od 86. Rus), Stančiju, Koman (od 58. Soresku) – Draguš (od 66. Puškaš).

 

 

Grupa E, 3. kolo

Slovačka - Rumunija 1:1 (1:1)
/Duda 24 - Marin 37/

Ukrajina - Belgija 0:0

 

Standings provided by Sofascore