Vesti EURO 2024

Sautgejt posle remija sa Slovenijom priznaje: Način na koji smo se branili je pozitivan Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2024 11:46
Geret Sautgejt, selektor reprezentacije Engleske Tanjug/AP Photo/Scott Heppell, File
Geret Sautgejt, selektor reprezentacije Engleske

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt izjavio je da je njegov tim imao dosta problema pre početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj, ali je dodao da veruje u dobar rezultat na kontinentalnom šampionatu, prenose britanski mediji.

Engleska je sinoć u Kelnu odigrala bez golova sa Slovenijom u meču poslednjeg, trećeg kola grupe C.

"Mislim da smo mnogo unapredili igru s loptom. Dobro smo otvarali akcije, vidi se naporan rad, ali nam još nedostaje završnica. Fudbaleri koji su igrali u drugom poluvremenu su odradili dobar posao. Pokušali smo ofanzivnim zamenama da dođemo do pobede", rekao je Sautgejt.

 

 

On je pohvalio Kola Palmera, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu.

"Bio je veoma dobar. Stvarao je šanse, trudili smo se da mu omogućimo da postigne gol u finišu. I nije samo on uneo svežu krv, već i ostali mladi igrači Entoni Gordon i Kobi Mejno. Bilo je mnogo dobrih stvari na kojima možemo da gradimo igru".

Britanski mediji navode da se Engleska nalazi u lakšoj polovini žreba na EP.

"Ne bi trebalo da nas zavede to u kojoj smo polovini žreba. Imali smo mnogo problema pred početak EP, ali sada sve dolazi na svoje mesto. Način na koji smo se branili je veoma pozitivna stvar i na tome ćemo da gradimo samopouzdanje. Stvarali smo i šanse, ali moramo da ih koristimo", zaključio je Sautgejt.