Vesti EURO 2024

Matjaž Kek, ne krije: Nisam očekivao da će Slovenija proći Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2024 10:11
Matjaž Kek, selektor Slovenije Guliver/AP Photo/Stas Filippov
Matjaž Kek, selektor Slovenije

Malo ko je očekivao da će Slovenija proći u osminu finala, a čini se da nije ni selektor Matjaž Kek. Ostalo je Slovencima najteže za kraj - Engleska.

Pre početka turnira slovili su izabranici Gereta Sutgejta za prvog favorita na Evropskom prvenstu, ali čini se da su daleko od potrebne forme da bi stigli do krune. 

 

 

Slovenija je posle remija sa Engleskom, stigla do trećeg mesta u grupi i zasluženo se plasirala u narednu fazu takmičenja.

"Nisam baš očekivao da ćemo proći. Pokazali smo igrom da zaslužujemo prolazak. Igrali smo protiv jednog od favorita turnira. Kroz ceo dan osećao sam se pozitivno. Pokazali smo mentalnu snagu. Analizirali smo ih, ali kada smo postali pasivni imali smo problema", rekao je Matjaž Kek.

Ne krije selektor Slovenije, koliko je ponosan na igrače.

"Izuzetno sam ponosan na ovu ekipu. Videli ste energiju koju su svi igrači dobili od svih naših navijača u prvoj utakmici i danas opet. Radujemo se, ali od sutra se vraćamo treninzima i pripremama za sledeću utakmicu. Imali smo tešku grupu, ali imamo vrhunsku ekipu. Jako sam ponosan na svoj tim i mislim da je ovo početak novog i lepog doba za slovenački fudbal", istakao je Kek.

Slovenije po prvi put u svojoj istoriji plasirala se u nokaut fazu nekog velikog takmičenja.