Vesti EURO 2024

Grupa F na TV Arena sport: Ronaldo i drugovi za potvrdu prvog mesta, Turska i Češka u Hamburgu traže "prolaz" u osminu finala Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2024 09:33
Gruzija-Portugalija, EURO 2024, Grupa F Profimedia
Gruzija-Portugalija, EURO 2024, Grupa F

Danas će biti poznati svi parovi osimine finala na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

U Grupi F, već je poznato da su Ronaldo i drugovi obezbedili plasman u osminu finala kao prvoplasirana reprezentacija, pa će u meču sa Gruzijom samo tražiti potvrdu da su zaista i najbolji u konkurenciji sa pomenutom selekcijom, Češkom i Turskom.

 

 

Ipak, mnogo interesantnije biće u duelu između Češke i Turske na "Folkspark" stadionu u Hamburgu, koji se igra od 21.00 (TV Arena 1 Preminum) 

Jasno je da će obe ekipe u slučaju pobeda proći dalje, dok su ostale kalkulacije povezane i sa susretom Portugala i Gruzije.

Reprezentacija Turske može i da odigra nerešeno, što svakako ne važi za Češku, jer ima samo jedan bod. Neophodna im je pobeda za prolazak u nokaut fazu Evropskog prvenstva, a svaki drugi rezultat značio bi njihov „kraj“ na kontinentalnom turniru.

Turska se u svakom slučaju pred današnji meč nalazi u dobroj poziciji za prolazak dalje, jer bi i u slučaju poraza od dva gola razlike uspeli da izbore plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva.

Ako Češka slavi, preskočiće Tursku na tabeli i na kraju će biti druga u grupi.

Portugalija i Gruzija sastaće se u Gelzenkirhenu od 21.00 (TV Arena 2 Preminum). Praktično ovaj duel i nema neku veliku važnost za nekadašnjeg evropskog prvaka, sa druge strane Gruzini imaju veliki motiv. 

 

 

Iako će to biti teško izvodljivo, a ništa nije nemoguće i njima pobeda znači prolazak u osminu finala.

Trebalo bi istaći da je Portugalija veliki favorit i da će izabranici Roberta Martineza želeti da završe prvu fazu takmičenja sa maksimalnih devet bodova.

UEFA EURO 2024

Grupa F, 3. kolo

Češka - Turska 21.00 (A1P)

Gruzija - Portugalija 21.00 (A2P)

 

 

Standings provided by Sofascore