Vesti EURO 2024

Grupa E na TV Arena sport: Rumunija i Slovačka igraju na "iks" Belgija "juri" pobedu Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2024 08:43
Slovačka-Rumunija, EURO 2024, Grupa E Profimedia
Slovačka-Rumunija, EURO 2024, Grupa E

Poslednje kolo u Grupi E, biće možda i najinteresantnije na Evropskom prvenstvu. Sve četiri reprezentacije imaju po tri boda, ipak, dve selekcije mogu i posle međusobnog duela "ruku pod ruku" da krenu dalje.  

Slovačka i Rumunija će se sastati u Frankfurtu sa početkom u 18:00 (TV Arena 1 Premium), a oba tima bila bi zadovoljna i remijem, s obzirom na to da u drugu fazu idu po dve ekipe iz svake grupe i četiri najuspešnija trećeplasirana tima. Već sada je jasno da upravo "iks" vodi Slovake i Rumune u nokaut fazu. 

 

 

Interesantno je da Slovačka nikad nije pobedila Rumuniju, bilo da je u pitanju prijateljski meč ili takmičarski. Međutim, nisu ni igrali jedni protiv drugih nešto više od 11 godina, a 2013. prijateljski susret je završen remijem 1:1. Pre toga, još dve utakmice bez takmičarskog značaja. takođe su završene bez pobednika (2:2 i 0:0), što znači da i ova današnja utakmica može da se završi remijem. 

Ipak, postoji i nekoliko drugih scenarija, a svoju šansu traže Belgija i Ukrajina, koje se sastaju takođe od 18.00 časova (TV Arena 2 Premium) u Štutgartu.

 

Za prolazak dalje kalkulacije su sledeće: 

Ako Rumunija i Belgija pobede, Belgija će biti prva na tabeli, a Slovačka ispada. U slučaju pobede Rumunije i Ukrajine, Rumunija ide na čelo, a Belgija ispada. Pobede Slovačke i Belgija, donose Slovacima prvo mesto, a Ukrajina ispada.
Na kraju, ukoliko Slovačka i Ukrajina pobede, Ukrajina će biti prvoplasirana, a Rumunija ide kući.

To, međutim nisu jednine kalkulacije u ovoj grupi. Belgija je favorit protiv Ukrajine, ali joj je takođe potreban samo bod. S druge strane, Ukrajina mora da igra na pobedu zbog najgore gol-razlike među ekipama.


UEFA EURO 2024

Grupa E, 3. kolo
Slovačka - Rumunija 18.00 (A1P)
Ukrajina - Belgija 18.00 (A2P)

 

Standings provided by Sofascore