Vesti EURO 2024

Kasper Hjulmand, selektor Danske zadovoljan: Moramo da budemo srećni zbog prolaska Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2024 08:07
Kasper Hjulmand, selektor Danske Tanjug/Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via AP)
Kasper Hjulmand, selektor Danske

Za razliku od Srbije, Danska je imala razloga za slavlje. Selektor Kasper Hjulmand,bio je zadovoljan što je njegova reprezentacija uspela da se plasira u osminu finala. 

Žali Hjulmand, samo što nije bilo golova, jer bi onda njegova reprezentacija igrala rasterećenije.

"Bila je to teška, emotivna borba. Unapred smo znali da će to da bude slučaj. Bilo bi bolje da smo dali gol da bismo imali "lufta", srca su nam bila u grlima. Ipak, smatram da treba da budemo srećni zbog prolaska. Ostvarili smo prvi cilj", rekao je Hjulmand .

 

 

Pohvalio je Hjulmand sve igrače, iako igra nije bila na zavidnom nivou. Na kraju se ipak samo gleda konačan učinak.

"Mnogo je stvari u igri koji me raduju. Možda postoji neka stvar koju bismo mogli da korigujemo u napadu, ali znam da ne bi bio problem da to učinimo. Imamo kvalitet i brojne igrače koje možemo adekvatno da iskoristimo. Umemo da budemo opasni", 

Danci su grupnu fazu završili na drugom mestu, iako su imali isti broj bodova kao Slovenija. Ipak, zbog boljeg plasmana na FIFA rang listi, pripala im je pozicija broj dva. 

"Treba da budemo srećni. Prošli smo grupnu fazu, radujmo se zbog toga. Predstavljamo danski fudbal, ima hiljade volontera iz raznih klubova koji rade sjajan posao. Mi smo tim svih i to treba da nas raduje", zaključio je Hjulmand.