Vesti EURO 2024

Engleska i Slovenija pod ruku u osminu finala Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.06.2024 22:58
Duel Bukaja Sake i Jana Mlakara Tanjug/(AP Photo/Martin Meissner)
Duel Bukaja Sake i Jana Mlakara

Engleska i Slovenija odigrali su bez golova u meču trećeg kola Grupe C na UEFA EURO, a taj rezultat odgovarao je obema ekipama jer su prošle u osminu finala. Kad se sve sabere, niko nije rizikovao, kao da je reč o prijateljskom meču. Englezi su prvi u grupi C, Danska je druga a Slovenija treća zbog slabijeg bilansa u kvalifikacijama, jer ima apsolutno isti skor sa Danskom, čak i po broju kartona.

Engleska je u meč sa Slovenijom ušla rasterećeno jer je već juče prošla sa pobedom Italije nad Hrvatskom. Ali, nastavio je "Gordi albion" da igra neubedljivo, Slovenci su se lako branili, napadali iz kontre kad god su imali prilika. Jedino vredna akcija Engleza višena je u 20. minutu kada su Foden i Saka izigrali celu odbranu i zatresli mrežu, ali je gol bio poništen zbog ofsajd pozicije igrača Mančester sitija. Generalno, obema ekipama je odgovarao remi.

 

 

U nastavku ništa posebno nije viđeno, Englezi su imali posed lopte 82 odsto, Slovenci su branili i odbranili prolaz u osminu finala.

 

 

Engleska - Slovenija 0:0

Stadion: "RajnEnergi".
Sudija: Kleman Turpan (Francuska).

ENGLESKA (4-2-3-1): Pikford - Voker, Stons, Guehi, Tripije (od 84. Aleksander-Arnold) - Galager (od 46. Maino), Rajs - Saka, Belingem, Foden - Kejn.

SLOVENIJA (4-4-2): Oblak - Karničnik, Drkušić, Bijol, Janža - Stojanović, Čerin, Elšnik, Mlakar (od 86. Stanković) - Šporar (od 86. Celar), Šeško (od 75. Iličić).

 

UEFA EURO

Grupa C, treće kolo

Danska - Srbija 0:0
Engleska - Slovenija 0:0

 

Standings provided by Sofascore