Vesti EURO 2024

Spaleti nakon prolaza u nokaut fazu: Ovo je fudbal, ali moramo više da pokažemo Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.06.2024 15:40
Lućano Spaleti je izjavio da je Italija zasluženo prošla dalje Tanjug/AP Photo/Petr David Josek
Lućano Spaleti je izjavio da je Italija zasluženo prošla dalje

Selektor fudbalske reprezentacije Italije, Lućano Spaleti je izjavio da su njegovi igrači zasluženo prošli u osminu finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

"Azuri" su nakon remija sa Hrvatskom (1:1) obezbedili drugo mesto u grupi B i tako zakazali duel sa Švajcarskom u osmini finala. "Vatreni" su poveli golom Luke Modriće, ali je Matija Zakanji u 97. minutu doneo izjednačenje Italiji i plasman u narednu rundu sa drugog mesta u grupi.

"Ovo je fudbal. Neke stvari moramo da ispravimo. Možemo da budemo zadovoljni rezultatom, ali je potrebno da pokažemo više", izjavio je Spaleti.

Selektor Italije je istakao i kako u ovakvim situacijama niko ne pita kako ste igrali, već se računa samo prolaz dalje.

"Kada dođu ovakve situacije niko vas ne pita da li ste igrali dobro ili loše. Zadovoljan sam kako je Rikardo Kalafjori izneo loptu i asistirao, ali u odbrani moramo da igramo bolje. Bilo je dosta nelogičnosti u igri i banalnih grešaka, ali smo zasluženo prošli u osminu finala EP", istakao je Spaleti.

Sve ostale mečeve grupne faze, kao i sve utakmice u nokaut fazi, možete pratiti u direktnom prenosu na kanalima TV Arena sport.

 

Standings provided by Sofascore