Vesti EURO 2024

Grupa D na TV Arena sport: Francuskoj odgovara i remi, Poljaci samo za čast Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.06.2024 10:50
Kilijan Mbape i Robert Levandovski, kapiteni Francuske i Poljske vode timove na EURO Guliver/AP Photo/Natacha Pisarenko, File)
Kilijan Mbape i Robert Levandovski, kapiteni Francuske i Poljske vode timove na EURO

Da je imala Kilijana Mbapea na terenu u prethodnih 90 minta borbi u D grupi Evropskog prvenstva selekcija Francuske bi imala mogućnost da izvede puno "drugopozivaca" protiv Poljske u trečem kolu (18.00, TV Arena 2 Premium), ali on je mogao samo da, s klupe, posmatra remi sa Holanđanima.

Ovako, imaće za nijsansu manje uspešnu Austriju za vratom, dok sama bude pokušavala da zadrži maksimalan nivo opreza protiv prežaljene Poljske. Obziron ma to da Robert Levandovski i družina mogu da daju sebi oduška, jer su već ispali i biće rasterećeni svakog rezultatskog pritiska.

"Igrao na najvišem nivou i ne očekujemo da ovakva Poljska skine nogu sa gasa. Imamo svoj cilj i plan kako da dođemo do njega, ali poštujemo našeg pritvnika. Sigurno će dati sve od sebe da nas dobiju i pokvare nam posao, smatra Didije Dešan, pod čijom su selektorskom komandom "trikolori" zabeležili pobedu i remi od početka EURO 2024. 

 

 

 

 

Rivalu su potonule sve lađe, Robert Levandovski i društvo ne mogu se iskupiti za nula bodova u dva meča, ali barem mogu probati da se časno oproste od kontinentalne elite. Najzad, nije "skalp" sjajne Francuske isto što i drugi.

"Tačno je da nemamo šanse da se kvalifikujemo, ali nisam imao problema sa motivacijom igrača uoči ove finalne utakmice. Naporno su radili, nadam se da ćemo ostvariti dobar učinak. Naravno, generalno smo razočarani, ali ipak mislim da ćemo poneti lepe uspomene sa ovog turnira", tvrdi Mihail Pobirc, selektor poljskog tima.

 

 

 

UEFA EURO 2024

Grupa D, 3. kolo

Francuska - Poljska 18.00 (A1P)

Holandija - Austrija 18.00 (A2P)

 

Standings provided by Sofascore