Vesti EURO 2024

Grupa D na TV Arena sport: Holandija blizu osmine finala, Austrija pikira isto Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.06.2024 09:15
Nejtan Ake, fudbaler Holandije, kojoj odgovara bod i protiv Austrije Guliver
Nejtan Ake, fudbaler Holandije, kojoj odgovara bod i protiv Austrije

Kada bi finalni presek dešavanja u D grupi fudbalskog prvenstva Evrope bio urađen posle samo dva kola onda bi Holandija uveliko mogla da pravi planove za rundu bez prava na popravni takmičenja u Nemačkoj, dok bi njen večerašnji protivnik Austrija (18.00, TV Arena 2 Premium) lamentirala nad propuštenim šansama. Ovako, obe reprezentacije mogu i ne moraju dalje.  

"Lale" su u boljem položaju, s jednim bodom više, pa im odgovara i ako meč ne bude imao slavodobitnika. Svestan je toga i Ronald Kuman, pa mu ne pada na pamet da ijednom rečju potceni rivala i makar na sekund relaksira svoje izabranike.

"Znamo da ćemo imati težak meč i da će nam biti potrebno mnogo dobrog fokusa i energije da izdržimo njihov posed, zbog načina njihovog pritiskanja rivala. Ne razmišljam nužno o promeni sastava u odnosu na utakmicu sa Francuzima, ali mora se voditi računa o specifičnostima Austrije", reči su holandskog selektora, posle "nule" protiv "trikolora" i pobede nad Poljacima na premijeri EURO.

 

 

 

 

 

Austrijanci moraju da sruše Holanđane da bi sigurali prolazak dalje, u suprotnom će biti prinuđeni da gledaju u tuđa dvorišta, pre svega francusko, jer će im i drugi krojiti sudbinu. Ralfu Ragniku ne mora da se objašnjava koliko je sati.

"Ja bih najviše voleo da budemo prvi, ali za to bi trebalo da se poklopi više stvari. Bitno je da pobedimo, jer bi nas to odvelo na drugo mesto. Želim da to učinim, pa da onda vidimo šta drugi rade", rezonuje iskusni stručnjak na klupi Austrijanaca, iza kojih su poraz od Francuske i pobeda nad već eliminisanim Poljacima.

 

UEFA EURO 2024

Grupa D, 3. kolo

Francuska - Poljska 18.00 (A1P)

Holandija - Austrija 18.00 (A2P)