Vesti EURO 2024

Grupa C na TV Arena sport: Engleska ne može ispod trećeg mesta , Slovenija nije bez šansi Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.06.2024 12:00
Fudbaleri Engleske mogu da odigraju i nerešeno protiv Slovenije Guliver/Photo by Harry Langer/DeFodi Images
Fudbaleri Engleske mogu da odigraju i nerešeno protiv Slovenije

Kucnuo je čas za raspodelu "ulaznica" za drugu rundu Evropskog prvenstva za fudbalere i u grupi C, gde je jaka ne baš i nedodirljiva Engleska najmirnija od ostalih, jer i u slučaju poraza od Slovenije (21.00, TV Arena 2 Premium) ne može pasti niže od trećeg mesta u konkurenciji Srbije i Danske. 

Drugoplasirani tim poslednjeg EURO, dakle, treba "samo" da pređe preko praga, ali daleko od toga će išta da prepusti slučaju, pogotovo što je pokazao neočekivano puno slabosti u prethodnih 180 minuta i stavio znak pitanja uz svoju ulogu favorita broj 1.

"Naša motivacija nikada se nije dovodila u pitanje, neće ni sutra. Nismo pokazali sve što možemo u prethodna dva meča, plus imamo šansu da osvojimo grupu. To bi moglo biti veoma važno za kasnije", izjavio je Geret Sautgejt, pred duel sa "zmajčekima", a posle sitnog tijumfa nad našim "orlovima" i remija sa Dancima. 

 

 

 

Slovencima je manevarski prostor kraći, prvenstveno zbog duplo manje bodova, a onda i zbog činnjenice da, realno gledano, timski i pojednačno kvalitativno zaostaju za protivnikom. Kog nikada nisu oborili na pleća, ali ih to ne ometa u želji da i svojim primerom dokažu da Golijat nije uvek jači od Davida.

 

 

"Još držimo sudbinu u svojim rukama, uz sve poštovannje izvanrednoj Engleskoj, za koju takmičenje tek počinje. Pred ovom je generacijom je njen najveći izazov, siguran sam ne i poslednji", izgovorio je Matjaž Kek, selektor Slovenaca, uz opasku da je ekipa "smirila živce" posle remija sa Srbijom, kom je prethodio isti ishod bitke sa Danskom.

 

 

 

UEFA EURO 2024

Grupa C,Grupa 3. kolo

Danska - Srbija 21.00 (A1P)

Engleska - Slovenija 21.00 (A2P)

 

Standings provided by Sofascore