Vesti EURO 2024

Hojberg oduševljen Dušanom Tadićem: Gledao sam ga kao starijeg brata Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.06.2024 21:45
Fudbaler Danske, Pjer Emil Hojberg, pohvalio je Dušana Tadića, kapitena Srbije Tanjug/Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via AP
Fudbaler Danske, Pjer Emil Hojberg, pohvalio je Dušana Tadića, kapitena Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije u utorak od 21.00 čas igra presudnu utakmicu sa nacionalnim timom Danske. Ovaj meč će ujedno i odlučiti koja selekcija će nastaviti svoje takmičenje na EURO 2024, a koja nema više čemu da se nada. Svakako da sustrasti prilično zagrejane, te da duel od visokog značaja sa sobom nosi tenzije, ali jedan od igrača gaji kranje prijateljske emocije prema svom protivniku. 

Naime, u pitanju je Pjer Emil Hojberg, fudbaler Totenhem Hotspura. Danac je na konferenciji za štampu objasnio svoj odnos sa Dušanom Tadićem, sa kojim je nastupao svojevremeno u Sautemptonu. Hojberg je čak išao toliko daleko, da je našeg kreativca nazvao starijim bratom. 

"Dušan i ja proveli smo mnogo vremena zajedno. Njega sam gledao kao starijeg brata, on je bio moj učitelj. Brinuo se o meni. Ne samo na terenu već i van terena. Sećam se, pre nego što je otišao u Ajaks, razgovarao sam s ljudima koji su igrali u Ajaksu i govorio sam im o kakvom se čoveku i igraču radi, kakav mentalni sklop ima. On je neverovatan fudbaler. Nisam iznenađen kako mu ide u karijeri. Najviše voli da asistira i toga moramo da se pazimo. Mnogo ga volim i poštujem", rekao je Hojbejrg.

 

 

Takođe, fudbaler Totenhema je naglasio da je jedna od najvećih snaga našeg tima gromoglasna podrška sa tribina. 

"Srbija će imati odličnu podršku s tribina, videli ste koliko ih bilo protiv Slovenije. Mi se nadamo da će i naših ljudi biti mnogo, kao do sad", dodao je igrač Totenhema.

Pored meča Srbije i Danske, u istom terminu će igrati i "Gordi Albion" sa Slovenijom, i ova utakmice će verovatno imati formativni uticaj na stanje u grupi, tako da oba duela možete pomno ispratiti na kanalima TV Arena Sport.