Vesti EURO 2024

Nemačka odbrana u problemu za osminu finala: Nagelsman ne računa na standardni štoperski tandem Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.06.2024 20:16
Fudbaleri Nemačke nastupiće u osmini finala bez standardnog štoperskog tandem Tanjug/AP Photo/Laurent Cipriani
Fudbaleri Nemačke nastupiće u osmini finala bez standardnog štoperskog tandem

Iako su kao domaćini pokazali možda i najviše na EURO 2024, fudbaleri reprezentacije Nemačke okliznuli su se u poslednjem kolu Grupe A protiv Švajcarske i uzeli tek bod (1:1). I pored jednog poluneuspeha, "Elfi" su osigurali prvo mesto i prošli bez velike muke u nok-aut fazu takmičenja. 

Međutim, sve su prilike da tamo neće sve teći kao po loju, s obzirom na kadrovske promene koje će selektor Julijan Nagelsman biti prinuđen da napravi za predstojeći meč. 

Naime, Antonio Ridiger je skoro pa sigurno otpao za startnu postavu u osmini finala, s obzirom da je posle radovanja zbog gola Nikolasa Filkruga protiv Švajcarske, istegao mišić. Ovu informaciju je potvrdio sportski direktor tamošnjeg nacionalnog tima, Rudi Feler.  

"Ne izgleda dramatično, ali činjenica je da će Toniju biti teško da zaigra u subotu", izjavio je Feler.

Tanjug / AP Photo/Themba Hadebe

Antonio Ridiger, najbolji štoper Nemačke

Veliki udarac, ukolik imamo u vidu da je u pitanju najbolji štopet Nemačke i neko koje pre manje od mesec dana pokorio Evropu sa Real Madridom. Ipak, ono što najviše mori je to što Nagelsman neće moći da računa ni na drugu "polovinu" štoperskog tanderma. 

Džonatan Ta je zaradio žuti karton u meču sa Švajcarskom, a prethodno je isto učinio protiv Škotske, tako da će zbog duple opomene morati da presedi naredni susret na Evropskom prvenstvu. 

Njega bi, piše Bild, trebalo da odmeni Niko Šloterbek, koji je sinoć upravo umesto štopera Leverkuzena dobio priliku u poslednjih pola sata. Tandem sa njim, ukoliko Ridiger ne bude spreman, činiće Valdemar Anton (Štutgart) ili Robin Koh (Ajntraht), dvojica preostalih štopera koje Nagelsman ima na raspolaganju.

 

 

"Šloti i Valdi su konkurencija jedan drugom, nisam mogao da ih uvedem obojicu, ali obojica zaslužuju šansu jer rade vrlo dobro. Rekao sam već, imam poverenje u čitav tim", izjavio je Nagelsman posle sinoćne utakmice i tako pokušao da smiri muke ostatka nacije. 

Podsećamo, Nemci su sa sedam bodova prošli u narednu fazu kao prvoplasirani, a tamo bi mogli da se susretnu sa Srbijom, ukoliko naš tim izbori prolazak u drugu fazu takmičenja sa druge pozicije u grupi.

 

Standings provided by Sofascore