Vesti EURO 2024

Kasper Hjulmand: Srbi žele da nam uđu u glavu, moramo da budemo "ledeni" Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.06.2024 14:57
Kasper Hjulmand, selektor Danske, optimista pred sutrašnji meč Guliver/AP Photo/Martin Meissner)
Kasper Hjulmand, selektor Danske, optimista pred sutrašnji meč

Selektor Danske Kasper Hjulmand, minulih dana dobro je skenirao igru Srbije. Kako je istakao neće njegova reprezentacija krenuti na sve ili ništa protiv "orlova" s obzirom da njima i nerešen rezultat "igra". 

U izjavama za medije u Danskoj, selektor Hjulmand, okarakterisao je Srbiju kao tvrdokornu ekipu koja se ne predaje lako.

"Znamo da je ključno da ne upadnemo u njihovu igru. Oni žele da nam uđu u glavu, tako da smo dobro pripremljeni za to, a moramo da budemo ledeni", kaže Hjulmand.

Uprkos tome što im odgovara i remi, Danci ističu da očekuju sva tri boda.

"Biće to izuzetno teška utakmica, izuzetno teška fizička utakmica. Oni su možda i fizički najzahtevniji tim u ovom kolu. Znamo da žele da iskoriste svoju visinu i fizičku snagu, tako da će to biti težak fizički meč. Baš žele da razbijaju".

Tomas Dilejni je takođe svestan važnosti utakmice, ali je istakao da fokus mora biti na njihovoj igri. 

"Sto odsto sam siguran da će to biti utakmica u kojoj možete da osetite da je mnogo toga u igri i gde je važno da ne idete putem gde možete da pokvarite meč. Moramo da se pobrinemo da to ne postane meč u kome se sve vrti oko duela. To ne donosi ništa dobro našoj igri", kaže Dilejni.

U poslednjem odbračunu Danske i Srbije bilo je 3:0 za pomenutu reprezentaciju sa severa Evrope, ali bio je to prijateljski meč.

"Srbi su, bili znatno bolji od onoga što pokazuje rezultat", zaključio je reprezentativac Danske. 
Srbija je u poslednja tri meča poražena od Danske.