Vesti EURO 2024

Hari Kejn odgovorio legendama Engleske: Kao nacija nismo ništa osvojili dugo, dugo vremena... Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.06.2024 21:48
Hari Kejn odgovorio je na kritike loše igre "Gordog Albiona" Tanjug / AP Photo/Thanassis Stavrakis
Hari Kejn odgovorio je na kritike loše igre "Gordog Albiona"

Fudbalska reprezentacija Engleske u utorak igra poslednji meč Grupe C protiv Slovenije, čime će najverovatnije obezbediti prolazak u narednu fazu na EURO 2024. Ipak, i pored toga što će se "Gordi Albion" najverovatnije naći u osmini finala, činjenica je da izabranici Gereta Sautgejta ne igraju kao favorit za osvajanje čitavog turnira, što je bio laskav naziv koj su dobili na početku takmičenja. 

Dosta kritika su na svoj račun dobili engleski reprezentativci iz domovine, a između ostalih, najvokalniji su bili Gari Lineker, Geri Nevil i Alan Širer. Stoga se oglasio najbolji strelac tamošnjeg nacionalnog tima, Hari Kejn, koji je rešio da odgovori legendarnim asovima. 

"Nikada ne bih želeo da ispoljim nepoštovanje prema bilo kom igraču, posebno prema igraču koji je nosio dres i zna kako je igrati za Englesku. Ali ono što bivši igrači moraju da shvate je da je veoma teško ne slušati to sada, posebno za neke igrače koji nisu navikli na to ili neke igrače koji su novi u okruženju", rekao je Kejn na današnjoj konferenciji za medije, a prenosi BBC i potom nastavio u istom maniru: 

Tanjug / AP Photo/Thanassis Stavrakis

Selektor Geret Sautgejt, sa fudbalerom Engleske Harijem Kejnom

"Znam da moraju da budu iskreni i da daju svoje mišljenje, ali takođe imaju odgovornost kao bivši igrači Engleske na koje se mnogi igrači ugledaju i ljudi ih slušaju i ljudima je stalo da čuju šta oni govor".

Potom je prokomentarisao igru tima, ali i naglasio dobre rezultate. 

"Možemo biti iskreni prema sebi, nismo igrali onako kako želimo da igramo, ali dobra stvar je što još uvek imamo rezultate i bez toga", dodao je Kejn.

Za kraj, istakao je neuspehe koje je Engleska imala u zadnjih 50 godina na velikim turnirima. 

"Suština je da kao nacija nismo ništa osvojili dugo, dugo vremena, a mnogi od ovih igrača su takođe bili deo toga i znaju koliko je to teško. Dakle, to nikog ne opravdava, to je samo realnost da oni znaju da je teško igrati na ovim velikim turnirima i teško igrati za Englesku", zaključio je napadač Bajerna iz Minhena.

Uz meč Engleske i Slovenije, u istom terminu možete pratiti i duel Danske i Srbije na kanalima TV Arena Sport. 

 

Standings provided by Sofascore