Vesti EURO 2024

Eriksen želi tri boda protiv Srbije: Bez pobede, jubilej neće vredeti Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.06.2024 21:12
Kristijan Eriksen, fudbaler danske reprezentacija, očekuje trijumf protiv Srbije Guliver /AP Photo/Themba Hadebe
Kristijan Eriksen, fudbaler danske reprezentacija, očekuje trijumf protiv Srbije

Fudbalska reprezentacija Danske odigraće poslednji meč u Grupi C u utorak od 21.00 čas protiv Srbije, i njime odlučiti ko će nastaviti takmičenje na EURO 2024, a ko će spakovati kofere i napustiti prvenstvo. 

Pred ovaj okršaj, za tamošnje medije se oglasio Kristijan Eriksen, možda i ponajbolji fudbaler danske reprezentacije. Igrač Mančester junajteda će se duelom sa "orlovima" izjednačiti po broju nastupa (133) sa Simonom Kjerom, ali mu to nije važno ukoliko njegov tim ne dođe do zlata vrednih bodova. 

"To je velika stvar. Nisam očekivao da imam toliko mečeva, da bih mogao da stignem Simona. Oduvek sam bio ponosan na to da igram za svoju zemlju. Da, raduje me da će moj sledeći meč biti rekordan, ali ništa neće vredeti bez tri boda. Onda bih bio znatno srećniji tim dostignućem", rekao je Eriksen za danske medije.

Guliver / AP Photo/Matthias Schrader

Kristijan Eriksen u dresu reprezentacije Danske

Podsećamo, Kristijan Eriksen je u stekao fudbalsko ime u Totenhemu. Potom se otisnuo u Italiju, u milanski Inter, ali prinudno morao da napusti Seriju A, s obzirom da propisi lige ne dozvoljavaju aparat koji mu je ugrađen na srcu, posle strašnog peha na Evropskom prvenstvu 2021. godine. 

Usled pomenutih okolnosti se vratio u Englesku, gde je nastupao za Brentford, da bi potom pojačao Mančester junajted posle dobrih partija i tamo ostao do danas. 

Pored meča Srbije i Danske, u istom terminu će igrati i "Gordi Albion" sa Slovenijom, i ova utakmice će verovatno imati formativni uticaj na stanje u grupi, tako da oba duela možete pomno ispratiti na kanalima TV Arena Sport

 

Standings provided by Sofascore