Vesti EURO 2024

Sa zaštitnom maskom ili bez nje: Mbape spreman za Poljake tvrde Francuzi Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.06.2024 18:59
Kilijan Mbape polomio nos na meču sa Austrijom Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
Kilijan Mbape polomio nos na meču sa Austrijom

Reprezentativac Francuske Orelijen Čuameni rekao je novinarima u Padebornu, da je njegov saigrač Kilijan Mbape spreman da zaigra protiv Poljske u poslednjem kolu grupne faze na Evropskom prvenstvu.

Iako su "trikolori" praktično obezbedili plasman u nokaut fazu, Kilijan Mbape, koji je zbog povrede preskočio meč sa Holandijom, mogao bi da se nađe u protokolu za susret sa Poljskom. A, prema rečima njegovog saigrača, napadač Reala spreman je da izađe na teren sa zaštitnom maskom.

Podsetimo, Mbape je slomio nos u prvoj utakmici Francuske na Evropskom prvenstvu protiv Austrije (1:0), kada se sudario sa protivničkim defanzivcem Kevinom Dansoom. 

"Svi znaju da on zaista želi da igra u narednoj utakmici. Mislim da se počinje da se navika na zaštitnu masku. Naravno, više bi voleli da igra bez nje, ali nema izbora. To inače ništa neće promeniti, jer znamo da će biti spreman od trenutka kada istrči na teren", rekao je Čuameni.

 

 

Kilijan Mbape, inače, već je odradio nekoliko treninga sa ekipom. Prema rečima saigrača Žonatana Klausa, dobro se snalazi na terenu sa maskom, a navodno je sa njom postigao i nekoliko golova.

"Glavni cilj je da se navikne na masku. Svi znamo Kilijana, kada je na terenu, daje 100 odsto", rekao je Klaus.

U poslednjem kolu Grupe "D", Francuska će sutra igrati protiv Poljske, koja je sa dva poraza već eliminisana sa turnira, dok će se za mesto u nokaut fazi boriti još Holandija i Austrija.

Holandija i Francuska imaju po 4 boda i oni su praktično jednom nogom u eliminacionoj rundi. Austrija ima tri, dok je Poljska bez bodova.

 

Standings provided by Sofascore