Vesti EURO 2024

Stigla kazna za albanskog fudbalera: Zbog vređanja Srba, dve utakmice suspenzije Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.06.2024 16:38
Fudbaler Albanije, Mirlind Daku, neće moći da nastupi na dva naredna meča pod okriljem UEFA. Guliver
Fudbaler Albanije, Mirlind Daku, neće moći da nastupi na dva naredna meča pod okriljem UEFA.

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) suspendovala je albanskog reprezentativca Mirlinda Dakua sa naredne dve utakmice zbog vređanja srpskog i makedonskog naroda.

To znači da albanski fudbaler definitivno propušta utakmicu poslednjeg kola Grupe B protiv Španije (ponedeljak 21.00), ali i eventualnu osminu finala, koju bi Silvinjovi izabranici mogli izboriti neočekivanom pobedom protiv "crvene furije". 

FS Albanije se oglasio povodom suspenzije njihovog reprezentativca na svom zvaničnom sajtu. 

"Etička i disciplinska komisija UEFA donela je odluku povodom incidenta koji se dogodio po završetku utakmice Albanija - Hrvatska na Evropskom prvenstvu 2024. u kojoj je učestvovao napadač crveno-crnih Mirlind Daku. Komisija UEFA odlučila je da na dva meča suspenduje albanskog fudbalera, koji neće moći da igra na narednoj utakmici protiv Španije, koja je zakazana za ponedeljak, 24. juna u Diseldorfu", naveli su iz FS Albanije.

 

 

Pored utakmice Albanije i Španije, u Grupi B će se takođe suočiti Italija i Hrvatska, koje takođe traže prolazak u narednu rundu takmičenja sa druge, odnosno treće pozicije. 

Albanija za sada ima jedan poen, kao i Hrvatska, dok Italijani sa tri boda drže pol-poziciju u odnosu na njih. Siguran učesnih sledeće faze je Španija, sa dve pobede i šest bodova. 

Sve utakmice Evropskog prvenstva u Nemačkoj možete pratiti na kanalima TV Arena Sport. 

 

Standings provided by Sofascore