Vesti EURO 2024

Selektor Danske Hjulmand: Ne smemo da dozvolimo da nam Srbi uđu u glavu Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.06.2024 13:33
Kasper Hjulmand želi sva tri boda protiv Srbije Tanjug/Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via AP)
Kasper Hjulmand želi sva tri boda protiv Srbije

Nadali su se Danci da će posle prva dva kola u Grupi C na UEFA EURO dočekati sa bar četiri boda. Zakazali su protiv Slovenije (1:1), iskazali se protiv Engleske (1:1) i duel sa Srbijom u Minhenu (utorak 21.00, TV Arena 1 Premium) za njih je biti ili ne biti.

Bod bi ih verovatno vodio dalje, čak i minimalan poraz bi ih ostavio na trećem mestu i u kalkulacijama ako Engleska ubedljivo pobedi Sloveniju sa dva i više golova razlike. Selektor Kasper Hjulmand pobornik je zdravog sportskog razmišljanja i ima izražen takmičarski duh.

"Moramo da pobedimo i moramo da idemo dalje. Nismo ovde da ne idemo dalje, ali nije u redu to nazvati neuspehom. Plašim se da ne budem pogrešno shvaćen, ali nikada nisam verovao da u sportu ima neuspeha. Za mene neuspeh ne postoji. Ovo su samo stepenice ka tome da postaneš bolji nego što jesi, da nešto naučimo iz toga i to primenimo. Sviđa mi se što je to stavljeno u prvi plan, neće biti dobro ako ne prođemo dalje. Zato se plašim da ne budem pogrešno shvaćen, pa da ljudi pomisle da mislim da je u redu ako sad ispadnemo", obrazlagao je medijima svoj stav Hjulmand.

 

 

Tomas Dilejni se oporavio od stomačnog virusa i vratio se u konurenciju za tim protiv "orlova". Hjulmad izuzetno ceni Srbiju.

"Očekujem jednu izuzetno tešku, pogotovo fizički, utakmicu. Oni su verovatno najspremnija reprezentacija u ovoj grupi. Znamo da je ključ da ne uđemo u njihov tempo igre, moramo da budemo mirni i hladni jer oni žele da nam uđu u glavu", rekao je Hjulmand.

UEFA je danas odredila francuskog arbitra Fransou Leteksijea da vodi duel izmedđu Srbije i Danske.