Vesti EURO 2024

"Bubu" niko da zgazi: Pepe briljira na EURO i u 42. godini Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.06.2024 12:34
Pepe u duelu sa Alperom Jilmazom iz Turske Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic
Pepe u duelu sa Alperom Jilmazom iz Turske

Klasa je večna, godine su samo broj. Ova konstatcija važi samo za posebne, a Kepler Laveran Lima Fereira, poznatiji kao Pepe jeste "mister posebni". Štoper Portugalije igra svoj peti EURO, samo Kristijano Ronaldo ima EURO više od njega, ali u 42. godini igra u visokom stilu.

Ronaldo mu je davno nadenuo nadimak "El Bičo" ili u prevodu "Buba", ali tu bubu nikako da "zgaze" i dve decenije mlađi napadači. Možda tokom sezone vremešni štoper Portoa i ne bude na 100 odsto, ali kad se radi o najvažnijim mečevima, bilo da se radi o klupskom ili reprezentativnom takmičenju on je stub odbrane.

Pred takmičenje u Nemačkoj, selektor Portugalije Roberto Martinez je bio upitan u vezi pozivanja Pepea, jer ova zemlja ima izuzetan broj defanzivaca.

 

 

"Pepe je važan fudbaler, koji može da igrab u različitim strukturama igre. On je rođeni defanzivac, ali i pobednik. Voli da komunicira, može bez problema da igra u liniji sa trojicom ili četvoricom defanzivaca", objasnio je Martinez.

Pepe je sa 41 godinom i 117 dana najstariji fudbaler koji je zaigrao na EURO, ali je u dva meča protiv Češke i Turske osvojio čak 18 lopti. Imao je 63 uspešna dodavanja od 65, osvojio je četiri od sedam direktnih duela...

"Neko ko ne zna koliko Pepe ima godina ne može da poveruje da gazi 42. Ali, on je profesionalac 24 sata, jako trenira, dobro spava, koncentrtisan je uvek. Voli fudbal, uživa u njemu, živi za njega. On je pravi primer za sve", dodao je Martinez.

Pepe je igrao u karijeri za Maritimo, Porto, pa 10 godina za Real Madrid, Bešiktaš i od 2019. opet za Porto. Ugovor mu je istekao...

"Volim da igram, da pomažem mojoj selekciji. Kad imate 41 godinu mislite da ste u fudbalu videli sve, ali ima još mnogo stvari da se uradi. Navijači znaju da dajem sve za tim na terenu i da se borim do poslednjeg sekunda", kaže Pepe koji će igrati sigurno još jednu ili čak dve sezone pre nego što okači kopačke o klin.

Kako je sam rekao:

"Napustiću selekciju Portugalije kad i Kristijano Ronaldo".

To znači posle Mundijala 2026. godine. Velika "buba" nastavlja da se bori...