Vesti EURO 2024

Konačno De Brujne nije zakazao na važnom meču Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.06.2024 11:42
Kevin De Brujne je kapitenski odigrao protiv Rumunije Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, File
Kevin De Brujne je kapitenski odigrao protiv Rumunije

Kevin De Brujne je majstor fudbala i to nije upitno. As Mančester sitija je jedan od najproduktivnijih veznih igrača poslednjoj dekadi, ali poslednjih pet-šest godina bije ga glas da nije odigrao na svom nivou na važnim utakmicama u završnicama velikih takmičenja.

Koliko god je blistao u kvalifikacijama, kada je selekcija u pitanju ili grupnim fazama, ligama kada je klub u pitanju, toliko je razočarao u završnicama. Nije blistao na UEFA EURO 2020, razočarao je na Mundijalu u Kataru, a u dva finala Mančester sitija u UEFA Ligi šampiona izašao je u ranoj fazi zbog neočekivanih povreda!

Bio je nezapažen u porazu Belgije od Slovačke, ali kada se ponovo nad njim nadvio oblak sumnje, zablistao je u duelu sa Rumunijom, ključnim susretom za ostanak na EURO. Pokazao je Belgijanac klasu, dominirao na sredini, asistirao i na kraju je golom stavio pečat na trijumf od 2:0.

 

 

Održao je plavokosi majstor besplatnu školu fudbala Rumunima koji nikako nisu uspevali da pronađu model kako da ga zaustave. Ako je ovo bio meč buđenja De Brujnea, onda se naredni sa nestrpljenjem očekuju da as Mančester sitija odvede "crvene đavole" ne samo u nokaut fazu, već možda u samu zvaršnicu UEFA EURO.