Vesti EURO 2024

Martinez: Navijači koji uleću na teren zbog selfija sa Ronaldom predstavljaju bezbednosnu pretnju Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Izvor: Tanjug

23.06.2024 08:22
Selektor Belgije Roberto Martinez zabrinut je zbog bezbednosti igrača Tanjug/AP Photo/Themba Hadebe
Selektor Belgije Roberto Martinez zabrinut je zbog bezbednosti igrača

Selektor Portugalije Roberto Martinez izrazio je zabrinutost za bezbednost igrača nakon što je nekoliko gledalaca upalo na teren da bi zatražilo selfi sa Kristijanom Ronaldom tokom i neposredno posle pobede Portugala nad Turskom od 3:0 u Dortmundu.

Kapiten Portugala Ronaldo je pozirao za selfi sa mladićem 20 minuta pre kraja meča, ali petorica drugih su kasnije izašla na teren u očiglednom pokušaju da se slikaju sa asom Al Nasra.

Igrač utakmice Bernardo Silva rekao je da je to "cena koju plaćamo što smo toliko priznati u svetu fudbala i što imamo igrača poput Ronalda sa nama".

Martinez je, međutim, upozorio je da su "invazije na teren" učinile igrače izloženim i da je trebalo da ih spreči obezbeđenje.

"To je zabrinjavajuće jer smo danas imali sreće da su namere navijača bile dobre. Mislim da svi volimo obožavatelja koji prepoznaje tu veliku zvezdu i velike ikone... ali možete razumeti da bi došlo do veoma teškog trenutka, ako bi te namere bile pogrešne", dodao je Martinez.

Obezbeđenje na stadionima tokom UEFA EURO je napravila do sada mnogo propusta jer invaziju "džampera" na teren viđena je na mnogim utakmicama. Međutim, niko od "džampera", a bilo je i dece nijednim potezom nije ugrozilo bezbednost aktera na terenu. Međutim, taj trend je uzeo maha i negde je Martinezov apel i opravdan jer može da bude i poziv nekome ko ne želi samo selfi sa omiljenim igračem.