Vesti EURO 2024

Belgija stigla do pobede protiv Rumunije, Lukaku ponovo tragičar Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.06.2024 22:53
Tilemans i Lukaku, nadmudrili su odbranu Rumuna Tanjug/AP Photo/Martin Meissner
Tilemans i Lukaku, nadmudrili su odbranu Rumuna

Možda je Grupa E pre početka Evropskog prvenstva važila za "najdosadniju", ali se ubedljivo najzanimljiviji fudbal igra upravo ovde.

Posle pobede Belgije protiv Rumunije, a na kraju drugog kruga takmičenja, sve četiri reprezentacije (Rumunija, Ukrajina, Rumunija i Slovačka) imaju po tri boda.

Tako će poslednje treće kolo biti odlučujuće, a za sada najbolje šanse imaju Rumuni. 

Nisu se navijači još na stadionu u Kelnu smestili na svoja mesta, a Tilemans je već zatresao mrežu Rumuna. 
Lukaku se odlično zagradio i poslao povratnu loptu u drugom minutu do Tilemansa, koji je sa 18 metara poslao loptu iza leđa Nice - 1:0.

 

 

Šokirani, ali ne i uzdrmani. Rumuni su već u petom minutu mogli do izjednačenja preko Dragušina, ali je odlično reagovao golman Kastels.

Ipak, videla se kod Belgijanaca želja i volja da što pre završe posao. Novu priliku imali su u 11. minutu. Tilemans je pokušao iz prve sa ivice šesnaesterca, ali su Rumuni uspeli da mu blokiraju njegov udarac.

Tanjug/AP Photo/Andreea Alexandru

Borbeno od starta utakmice između Rumuna i Belgijanaca

 

Tri minuta kasnije Lukaku je bio u šesnaestercu, primio je odličan pas i gađao ka golu Nice, ipak jedan defanzivac Rumuna je klizećim startom blokirao njegov šut.

Igralo se ofanzivno i bez respekta sa obe strane. "Prštali" su startovi, a odlično se u 20. minutu rivala oslobodio Doku.

 

 

Prošao je po levoj strani, ušao u kazneni prostor, ipak, uspeli su Rumuni i ovu situaciju uspešno da reše.

Posle kornera, ponovo je lopta došla do njega, ali je ovoga puta Nica odbrani njegov šut.

Do kraja prvog dela igre golman reprezentacije Rumunije u nekoliko situacija je fantastično reagovao i sačuvao mrežu.

Nisu se Rumuni predavali, već su na startu drugog dela igre odmah krenuli silovito ka golu Belgije. 
u 47. minutu Mihaila je mogao da dovede Rumune do izjednačenja, ali je gađao preko gola.

 

 

Usledile su potom dve prilike za Belgiju, međutim De Brujne je bio sebičan u 55. minutu, a pokušao je i Lukaku posle ubacivanja iz slobodnog udarca, ali je siguran je bio Nica.

Radovao se Romelu Lukaku u 64. minutu. Odlično je napadač Belgije istrčao kontru i sproveo loptu u mrežu preciznim šutem sa petnaest metara. 

Ipak, radost Lukakua nije dugo trajala. Posle intervencije iz VAR sobe i treći gol na Evropskom prvenstvu poništen je zbog ofsajda napadaču Belgije.

Tri minuta kasnije Lukaku je na pas De Brujnea, gađao sa pet metara, ipak, ponovo je na visini zadatka bio golman Rumuna. 

 

 

Sa druge strane u 69. minutu fantastičnu šansu su propustili Rumuni. Man je bio u velikoj šansi, izašao je jedan na jedan sa golmanom Belgije, ali siguran je bio Kastels.

Potom je priliku imao i Razvan Marinm ali je gađao preko gola. Pobedu Belgije obezbedio je deset minuta pre kraja meča De Brujne. 

 

 

Kastels je ispucao loptu, kapiten Belgije je došao do nje, vukao ga je štoper Rumunije, sve je to izdržao De Brujne i pogodio za 2:0.

Do kraja utakmice imali su Belgijanci još nekoliko šansi, ali se rezultat nije menjao.

Belgija - Rumunija 2:0 (1:0)


Strelci: /Tilemans 2, De Brujne 80/

Stadion: u Kelnu

Sudija: Simon Marčinjak (Poljska)

BELGIJA (3-4-3): Kastels, Kastanj, Faes, Fertongen, Doku /72.Karasko/, Tilemans /72.Mangala/, Onana, Teat /76.Debast/, De Brujne, Lukaku, Lukebakio /55. Trosard/.

RUMUNIJA (4-1-4-1): Nica, Raciju/89.Soresku/, Dragušin, Burka, Banku, M. Marin /66.Olaru/, Man, R. Marin, Stanču, Mihajla/66, Hadži/, Draguš /80. Alibek/

Grupa E, 2. kolo

Slovačka - Ukrajina 1:2 (1:0) 
/Šranc 17' - Šaparenko 54', Jaremčuk 80'/
Belgija - Rumunija 2:0 (1:0)
 /Tilemans 2, De Brujne 80/

 

Standings provided by Sofascore