Vesti EURO 2024

Zašto je Luk Šo putovao u Nemačku? Reprezentativac Engleske i dalje ne trenira, javnost besna na selektora Sautgejta Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.06.2024 13:24
Luk Šo u dresu selekcije Engleske Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino, FIle
Luk Šo u dresu selekcije Engleske

Fudbaler Mančsester junateda, Luk Šo propustio je i današnji jutarnji rening repreztentacije Engleske u Nemačkoj i šanse da odigra makar jedan minut na Evropskom prvenstvu u Nemčakoj su, praktično, svedene na minimum.

Selektor Garet Sautgejt izenanadio je mnoge kada je odlučio da u ekipu ne pozove Džeka Griliša pod izgvorom da nije odigrao dovoljno mečeva, a onda je u nacionalni tim uvrstio Luka Šoa koji je povređen od februara.

 

 

Kako igre Ostrvljana na ovom Prvenstvu nisu onakve kakve su navijači i sportska javnost u Engleskoj očekivali, iskusni stručnjak se našao na udaru kritika, pogotovo nakon iznenađujućeg remija protiv Danske.

Mediji u Velikoj Britaniji ističu da činjenica da se Luk Šo danas nije pojavio na treningu sa ekipom samo znači da neće ni dobiti priliku da zaigra, budući da od dolaska Englesk eu nemačku nijendom nije izlazio na teren.

Podsećanja radi, tim selektora Gareta Sautgejta u poslednjem kolu Grupe C u sredu, 25. juna igra meč protiv Slovenije i bod mu je dovoljan za prolazak u drugi krug, ali za prvu poziciju u grupi, što je bio cilj pre početaka takmičenja, mora da ostvari trijumf.