Vesti EURO 2024

Treće mesto nije lud scenario: Kasper Hjulmand nema ništa protiv eskiviranja Nemačke protiv Srbije Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.06.2024 08:45
Kasper Hjulmand, danski selektor,  analizira rasplet C grupe EURO 2024 Guliver/Photo by Harry Langer/DeFodi Images
Kasper Hjulmand, danski selektor, analizira rasplet C grupe EURO 2024

S dva remija iz isto toliko mečeva, Danska je kao i Slovenija bliža plasmanu u eliminacionu fazu Evropskog prvenstva od Srbije, jer "orlovi" imaju po jedan poraz i nerešen rezultat, ali njen selektor ne ni imao ništa protiv ni da mu tim prođe dalje kao jedna od najuspešnijih trećeplasiranih slekcija.

Pobeda je imperativ i u zadnjem kolu C grupe, protiv Dušana Tadića i ekipe 25. juna u Minhenu (21.00, TV Arena 1 Premium), ali postoje razlozi i za izbegavanje takvog scenarija, jer bi trijumf Dance odveo na pobednika grupe A, a to je po svemu prikazanom jaka Nemačka. Ni Kasper Hjulmand ne krije to. 

"Ako bih sada morao da biram, bolje je treće mesto. Dobijemo dodatno vreme za odmor i izbegnemo Nemačku. Zaista bih voleo da se suočimo sa njima u Dortmund, bilo bi zabavno, ali treće mesto nije 'lud' scenario.

I dalje nailazite na odličan kvalitet, ali se duže oporavljate. Voleli bismo da dobijemo Srbiju i budemo drugi, ali ako završimo kao treći nije nam ništa gore s obzirom na to da možemo da se plasiramo u osminu finala", iskren je selektor selekcije sa severa Evrope.  

 

 

Raniji sisstem takmičenja, s manje učesnika i osminom finala samo za dve najbolje ekipe oiz svake grupe, nije ostavljao prostora za kalkulacije kao sadašnji turniri s 24 učesnika, pa... 

"Mislim da bi nam remi uradio posao, ali ne želimo da igramo na to. Moramo da izađemo i dobijemo utakmicu. Verujem da će Engleska pobediti Sloveniju i da će tri boda biti dovoljna da osvojimo drugu poziciju. Ali isto tako mislim da sa tri poena i neutralnom gol-razlikom možemo da odemo dalje kao treći."

Danci su uzeli bod protiv Slovenaca i Engleza, ali ne bi smeli previše da se "šale", da ne bi na kraju balade izvisili. Posebno zbog toga što Srbija nema šta više da čeka, jer je samo pobeda vodi dalje. 

"Velika bi razlika bila da smo izgubili protiv Engleske. Ali moramo da dobijemo poslednju utakmicu. Vrlo sam zabrinut zbog toga. Biće to težak meč, 50-50, jer Srbija je vešta i mogla je takođe da odigra nerešeno protiv Engleske", zaključio je Hjulmand.

Standings provided by Sofascore