Vesti EURO 2024

Rubin kažnjava Mirlinda Dakua zbog vređanja Srbije: Ruski klub oštar prema svom Albancu Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.06.2024 08:20
Mirlind Daku, albanski fudbaler, snosiće sankcije od Rubina Guliver
Mirlind Daku, albanski fudbaler, snosiće sankcije od Rubina

Sramno vođenje uvredljivog navijanja Mirlinda Dakua, posle remija Albanije sa Hrvatskom na prvenstvu Evrope, odjeknuo je daleko od Nemačke, sve do Rusije i njegovog kluba Rubina koji će ga kazniti zbog skandiranja protiv Srbije i Severne Makedonije. 

Napadač rođen u Gnjilanu, na Kosovu i Metohiji, posle uzetog boda u C grupi EURO 2024 uzeo je megafon i započeo uvredljivu pesmu na račun zemlje iz koje potiče i druge bivše jugoslovenske republike, iskazavši nedopustiv nacionalizam i rasizam. Zbog čega su reagovali Savezi dve države. 

 


"Naš klub je svestan odgovornosti za ono što se desilo. FK Rubin predstavlja multinacionalni tim i uvek se pridržava principa poštovanja i ravnopravnosti, kategorično osuđujući svaki oblik diskriminacije i uvreda na nacionalnoj, verskoj ili rasnoj osnovi. Po povratku u klub, prema fudbaleru će biti primenjene disciplinske i finansijske sankcije", saopštio je Rubin.

Daku je fudbaler Rubina od jula 2023, septembra iste godine postao je reprezentativac Albanije, a sada čeka i kaznu Evropske fudbalske federacije. Nadamo se primerenu teškom ekcesu.