Vesti EURO 2024

Grupa E na TV Arena sport: Rumunija može u nokaut rundu, Belgija igra za "goli život" Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.06.2024 11:17
Ilustracija meča Belgije i Rumunije na EURO 2024 Profimedia
Ilustracija meča Belgije i Rumunije na EURO 2024

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj uveliko odmiče u grupi E gde je za zaključivanje drugog kola potrebno još da večeras snage odmere najbolji fudbaleri Rumunije i Belgije (21.00, TV Arena 1 Premium). Jedni u prilično dobrom položaju, a drugi u stani-pani okolnostima. 

Rumunija je jedna od tri selekcije s tri boda na kontu, pošto je pre nekoliko dana do nogu potukla Ukrajince, pa bi je još jedan takav ishod maksimalno približio mestu u Top 16 takmičenja u Nemačkoj. 

"Već imamo tri boda, hajde da nastavimo prvenstvo na tom talasu. Moji igrači mogu da razbiju "kalup", hajde da ih uhvatimo, hajde da ponovo uradimo istu stvar. Napred, Rumunijo", nebično je raspevan selektor Edvad Jordanesku, posle 24 godine čekanog i konačno ostvarenog slavlja na EURO. 
 

 

Belgija je popila gorku pilulu na premijeri, pošto joj je Slovak Hranc dao jedan, ali vredan gol, a VAR tehnologija bila "protiv" dva gola Romela Lukakua. Kako Slovaci, Ukrajinci i večerašnji rival imaju trojku na kontu ona mora da zapne iz petnih žila, ne bi li se eventualnom pobedom vratila u život. 

"I dalje smo gospodari svoje sudbine, kada je u pitanju plasman u narednu rundu, i dalje imamo stvari u svojim rukama. Po mom mišljenju, mi smo i dalje najbolji tim u grupi. Nije početak kakav smo zamišljali, ali moramo pokušati da ostanemo pozitivni i da ne budemo previše dramatični", miran je i pozitivan defanzivac Jan Vertongen.

 

 

UEFA EURO 2024

GRUPA E, 2. kolo.

Slovačka - Ukrajina 1:2 (1:0)
/Šranc 17 - Šaparenko 54, Jaremčuk 80/

Belgija - Rumunija 21:00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore