Vesti EURO 2024

Grupa F na TV Arena sport: Češka traži drugu šansu, Gruzija priziva čudo Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.06.2024 09:10
Ilustracija meča Gruzije i Češke na prvenstvu Evrope Profimedia
Ilustracija meča Gruzije i Češke na prvenstvu Evrope

Reprezentacije Češke i Gruzije nisu ostvarile rezultatske želje i ciljeve u prvom kolu Evropskog prvenstva u fudbalu, pa će im međusobni okršaj biit prilika za popravni i hvatanje slamke spasa u grupi F (15.00, TV Arena 1 Premium). 

Sve prognoze su na strani Čeha, jer su objektivno kvalitetniji i imaju dugu tradiciju učestvovanja na EURO, a pritom su skupo prodali kožu jednom Portugalu. Praktično, svojim greškama poklonivši pobedu Kristijanu Ronaldu i ekipi.

"Ne očekujem da se Gruzija otvori i napadne nas, Imaju tri, četiri dovoljno opasna igrača, tako da ne moraju da rizikuju labavljenjem odbrane... Moj kolega Sanjol je pravi čovek za selektorski posao, njegova stručnost dolazi iz francuske i engleske škole fudbala. Savršeno razume igru", kaže češki strateg Ivan Hašek, koji je došao na gotovo, kada je već bila obezbeđena nemačka viza. 

 

 

Gruzija je napravila podvig samim plasmanom na svoje prvo veliko takmičenje, ali ima pravo da sanja neki bod tokom istorijskog učešća na 17. EURO, iako ga je započela porazom od Turske. I uzda se u znanje i umeće Kviče Kvarachelije, jer je  je ovaj napadač bio jedna od ključnih figura u Napolijevom osvajanju skudeta pre dve sezone.

"Turska i Portugal su timovi sa različitim stilovima, ali to apsolutno ne znači da Češka nije jednako jaka. Svaki na ovom turniru je jak, ali mi smo spremni da se takmičimo s njima s istom strašću koju smo pokazali protiv Turske... Znamo mnogo o Češkoj, njihovim snagama i manama, ali svaka utakmica je drugačija. Za Gruziju, protivnici nisu problem; to je više naša disciplina. Kada igramo sa dosta discipline, igramo dobro", objašnjava Francuz Sanjol. 

 

 

UEFA EURO 2024

Grupa F, 2. kolo

Gruzija - Češka 15.00 (A1P)

Turska - Portugal 18.00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore