Vesti EURO 2024

Grupa F na TV Arena sport: Turska i Portugal u klinču za osminu finala Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.06.2024 09:58
Ilustracija meča Turska - Portugal na EURO 2024 Profimedia
Ilustracija meča Turska - Portugal na EURO 2024

Posle prvih 90 minuta nadigravanja u grupi F prvenstva Evrope za fudbalere, reprezentacije Portugala i Turske bodovnim trokorakom su pobegle tandemu konkureneta, pa jedna protiv druge, eventualnom pobedom, mogu na miru i na vreme do osmine finala (18.00, TV Arena 1 Premium).

Ovo se više očekuje od rekordnog učesnika EURO, Kristijana Ronalda, te družine oko svetskog superstara, jer im golgeter saudijskog Al Nasra nije jedini štih u špilu karata spremljenih za turnir u Nemačkoj. Mada nisu uopšte lako izašli na kraj sa Češkom na premijeri.

Šta više, prvi pogodak je bio autogol, a onaj odlučujući je pao tek u 92. minutu, pa se navijači "navigatora" i svi ostali pitaju da li je to bila prolazna slabost ili, ipak, nagoveštaj tmurnih dana za sastav sa Pirineja.

 

 

Ako pitate portugalskog selektora to je moguće, mada se Roberto Martinez nije usudio da izgovara velike reči pred duel s reprezentacijom čije golmane Ronaldo nikada nije matirao, a jeste čuvare mreže čak 47 nacionalnih selekcija.

"Ova utakmica je ključna da napredujemo, da stvaramo konkurentnost u svlačionici, da rastemo... Moramo da imamo jasnu ideju kako da zaustavimo Tursku, ali takođe moramo da budemo svoji. Moramo da kontrolišemo igru, kreiramo širinu... Mislim da je utakmica sa Gruzijom pokazala da Turska može da se brani, ali i da napada", smatra Španac. 

Turska u ovu bitku ulazi kao prvoplasirana, zahvaljujući boljoj gol razlici, a dodatnu potporu optimizmu njenog tima predstavljaju strašni golovi protiv debitanta Gruzije, posebno supertalentovanog Arde Gulera. 

"Moramo da se fokusiramo na naš identitet i snage. Moramo da potkopamo njihove jake strane, tako što ćemo biti strpljivi i ostati kompaktni. Naši igrači mogu zaista dobro da prelaze između linija. Moramo da zadržimo loptu, jer kada protivnici Portugala više kontrolišu posed, oni postaju neprijatni. I teško je igrati tada s njima", ima viziju Italijan Vićenco Montela, sa klupe Turaka, kom su igrači pomenutu pobedu poklonili na dan rođendana. 

 

 

Brojke kažu da je Portugal sedam puta bio bolji od Turske, uz dva poraza od današnjeg takmaca, bez ijednog remija. 

UEFA EURO 2024

Grupa F, 2. kolo

Gruzija - Češka 15.00 (A1P)

Turska - Portugal 18.00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore