Vesti EURO 2024

Danska fudbalska gospoda: Odbili povišicu zbog zemljakinja u kopačkama Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.06.2024 22:41
Fudbaleri Danske neće veće novčane premije Tanjug/AP Photo/Sergei Grits
Fudbaleri Danske neće veće novčane premije

Fudbalska reprezentacija Danske dobro se kotira u borbi za izlazak iz C grupe Evropskog prvenstva u nokaut rundu turnira u Nemačkoj, a posle njihove zajedničke odluke porašće im sigurno rejting i kod pripadnica lepšeg pola. Pre svega kod dama iz ženske selekcije njihove zemlje. 

Zbog toga što su odbili odobrenu povišicu novčanih premija, u želji da porastu primanja njihovih koleginica i zemljakinja, znajući da fudbalerke gotovo svuda slabije zarađuju od muškaraca iako se isto troše. 

Danska fudbalska gospoda i dame primaće tako istu osnovnu naknadu kada budu igrali za Dansku, osim što muška selekcija neće primati nadoknadu za mečeve koje ova selekcija bude igrala u Danskoj.

Došlo je i do smanjenja osiguranja za muški tim za 15%, što je pomoglo da se poveća osiguranje za ženski tima za čak 50%, a muškog tima do 21 godine za više od 40%. Sve zahvaljujući solidarnosti i velokodušnosti drugoplasiranog tima u već pomenutoj C grupi EURO 2024.

Šmajhel, Vestegrard, Hjolund i ostali prvo su odigrali nerešeno sa Slovenijom, pa remizirali sa Engleskom, pa im sada ostanak na šampionatu zavisi od ishoda duela sa Srbijom, 25. juna u Minhenu (21.00, TV Arena 1 Premium).