Vesti EURO 2024

Škotska mora dalje bez Kirana Tirnija: Povreda jača od želje defanzivca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.06.2024 17:51
Kiran Tirni, škotski fudbaler, sprečen da nastavi Evropsko prvenstvo Guliver/(AP Photo/Andreea Alexandru
Kiran Tirni, škotski fudbaler, sprečen da nastavi Evropsko prvenstvo

Fudbalska reprezentacija Škotske poslednje kolo A grupe Evropskog prvenstva i eventualan meč osmine finala takmičenja u Nemačkoj dočekuje s čovekom manje u rosteru, jer je Kiran Tirni morao da napusti trening kamp. I neće se više vraćati.

Sve zbog povrede zadobijene u remiju sa Švajcarskom, kada je posle jednog jakog sudara s rivalskim igračem morao na nosilima biti iznet sa terena. Dodatna dijagnostika pokazala je da stradali butni mišić ne može biti ekspresno oporavljen te da je potrebno da odmah počne s lečenjem.

 

 

Uradiće to u Londonu, gde igra za Arsenal, jer će dalju brigu o njemu preuzeti medicinski tim engleskog premijerligaša. Tirni je karijeru započeo u Seltiku, među "tobdžije" je stigao 2019. godine, za 27.000.000 evra, a prošlu sezonu proveo je na pozajmici u Real Sosijedadu. 

Dakle, izdaleka će gledati kako se njegova selekcija protiv Mađarske bori za pobedu koja bi joj mogla doneti prolazak u nokaut rundu EURO 2024. Škoti trenutno zauzimaju treće mesto u grupi A, s jednim bodom, u konkurenciji pomenutih ekipa i domaćina, od kog je ubedljivo poražena na premijernoj utakmici šampionata