Vesti EURO 2024

Gari Lineker upire prstom u Sautgejta: Malo smo taktički pogubljeni, to dolazi od menadžera Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.06.2024 20:47
Gari Lineker, bivši engleski fudbaler, udario na selektora reprezentacije svoje zemlje Guliver/AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File
Gari Lineker, bivši engleski fudbaler, udario na selektora reprezentacije svoje zemlje

Fudbalska reprezentacija Engleske drži prvo mesto na tabeli grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, ali u tih 180 minuta nije pokazala zbog čega je glavni favorit za osvajanje titule.

Nije bila prava u drugom poluvremenu minimalne pobede nad Srbijom, a onda je "Gordi albion" još viš razočarao u remiju sa Danskom, pa od sinoć trpi kritike sa svih strana.

 

 

Istima se priključio nekada slavni ostrvski fudbaler Gari Lineker, I to nije birao reči kada je opisivao viđenu igru. 

"Mislim, možete da pomislite na svaku moguću reč i da tražite opravdanja ako želite, ali ovo je bilo sr..e", rekao je Lineker i nastavio u žestokom ritmu, analizirajući dve partije.

I upirući prstom najviše u selektora, mada njemu ide dobar deo zasluga što su Englezi na prošlom EURO igrali finale.  

"Jesmo li taktički nedorasli? Teško je kritikovati Gereta Sautgejta jer je u celini zgradio englesku tvrđavu na mnogo načina. Ako neko kaže da se engleski tim ne trudi sto odsto, to je besmislica. Samo su malo taktički pogubljeni, a to plašim se da dolazi od menadžera. Stvarno. Mora da učini da Engleska igra bliže golu protivnika, kao celina. Jer u ovom trenutku nismo", jasan je Lineker.