Vesti EURO 2024

Predsednik HNS "nije čuo" navijački poziv "Ubij Srbina": Marijan Kustić pravi se gluv

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.06.2024 16:25
Marijan Kustić, predsednik HNS, nije desio da se desio skandal na EURO Guliver
Marijan Kustić, predsednik HNS, nije desio da se desio skandal na EURO

Mada je ceo svet čuo jasno, glasno i združeno pevanje "Ubij Srbina" pristalica Hrvatske i Albanije u 59. minutu meča fudbalskih reprezentacija te dve zemlje na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza Marijan Kustić nije siguran da se ovaj skandal uopšte desio.

Prvo je generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Jovan Šurbatović, oštro reagovao, pa je FSS uputio javan dopis UEFA, tražeći od disciplinaca Evropske fudbalske federacije oštre kazne za HNS, onda je UEFA pokrenula istragu, a nema ni medija u Evropi pa i samoj nekadašnjoj jugoslovenskoj republici koji nije izvestio o sramnom pokliču navijača, samo on se pravi gluv.

 

 

"Postupak je pokrenut. Mi smo uvek naglašavali da HSF osuđuje bilo kakav poziv na mržnju i diskriminaciju. U prvoj utakmici smo imali primedbe od strane delegata na nekoliko baklji i čaša koje su ubačene, ali nemojmo sada prebacivati nekome nešto... 

Postupak je otvoren, pa neka oni dokažu da je zaista bilo tako. Ja lično nisam video, osim šti su neki strani mediji pisali o tome. Želim ovim putem da se zahvalim svim našim navijačima. Okupiti 100.000 naših navijača, zaista čestitam na tome", izjavio je Kustić na temu ponašanja dela publike na pomenutoj utaikmici drugog kola B grupe EURO. 

FS Hrvatske je kažnjen i nakon prvog meča, duela protiv Španije, zbog nedoličnog ponašanja navijača i to novčano sa 89.000 evra.