Vesti EURO 2024

Grupa D na Areni sport: Francuska i Holandija u borbi za prvo mesto, Mbape upitan za meč u Lajpcigu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.06.2024 10:53
Ilustracija Profimedia
Ilustracija

Posle utakmice Poljske i Austrije u Dizeldorfu, na redu je drugi meč današnjeg programa Grupe "D" na Evropskom prvenstvu, a sastaju se Holandija i Francuska (21.00, Arena 1 Premium), koji će vrlo verovatno odlučivati o vodećim pozicijama grupe.

Sa upisanim pobedama u prvom kolu, po imenima, a sigrno i po kvalitetu, dve najjače selekcije u Grupi, tražiće danas u Lajpcigu kartu za nokaut fazu. 

"Trikolori" pobedili su Austriju minimalnim rezultatom u prvom meču, dok je Holandija bila bolja od Poljske (2:1), a ono što može da predstavlja problem za Francuze, je potencijalno odsustvo Kilijana Mbapea, koji je na prošloj utakmici polomio nos. 

Najbolji igrač Francuske biće upitan za meč protiv Holanđana. Iako je viđen na treninzima sa zaštitnom maskom, njegovo stanje nije najbolje, pa bi vrlo lako mogao večeras da propusti utakmicu na "Red Bul Areni", dok je prema navodima pojedinih medija, selektor Didije Dešan već odlučio da ga izostavi sa spiska.
 


Ipak, ako jedna selekcija može da nadoknadi odustvo kapitena, to su bez sumnje "Galski petlovi", koji imaju dosta talenta u svojim redovima. A, pored odličnog ofanzivnog potencijala, uz sebe imaju i lepu tradiciju.

Naime, igrači Francuske doživeli su samo jedan poraz od Holanađana u proteklih osam susreta. Bilo je to u Ligi nacija 2018. godine (0:2), dok su u prethodna dva međusobna duela slavili bez većih problema rezultatima 4:0 i 2:1.

To su inače Holanđanima bila i jedina dva poraza u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koji su iza svog današnjeg rivala završili drugi u grupi, dok su samo takmičenje u Nemačkoj, otvorili pobedom protiv Poljske 2:1. 

Iako su "lale" bile dosta bolji rival u Hamburgu, ekipa Ronalda Kumana morala je pošteno da se namuči da dođe do bodova. Bez obzira na činjenicu da je igrala bez Roberta Leveandovskog, Poljska je od starta izašla visoko i golom Bukse u ranoj fazi povela 1:0. Međutim, Holandija je u nastavku ipak došla do celog plena. Gakpo je pred odlazak na odmor vratio egal, a onda je u završnici Veghorst doneo zasluženu pobedu "lalama".

UEFA EURO 23024

GRUPA D, 2. kolo.

Poljska - Austrija 18:00 (A1P)

Holandija - Francuska 21:00 (A1P)
 

 

Standings provided by Sofascore