Vesti EURO 2024

Grupa D na Areni sport: Poljska i Austrija nemaju prava na kiks

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.06.2024 09:20
Ilustracija Profimedia
Ilustracija

Prva utakmica drugog kola Grupe "D" između Poljske i Austrije na programu je od 18 časova (Arena 1 Premium), a uoči meča na Olimpijskom stadionu u Berlinu, obe ekipe nalaze se pred imperativom pobede posle poraza u prvoj rundi.

Sudeći po imenima u grupi gde se nalaze još Francuska i Holandija, donekle se i očekivalo da će dve prvopomenute selekcije imati ulogu autsajdera u Nemačkoj. A, uzevši u obzir i rezultate iz uvodnog kola, stiče se utisak da će im jedina nada za plasman u eliminacionu rundu biti kao najbolja trećeplasirana ekipa. Naravno, ukoliko ne bude nekih iznenađenja.

Iako su poveli sredinom poluvremena, Poljaci su na kraju poraženi od Holandije 1:2 u prvom kolu, dok je Austrija izgubila od Francuske minimalnim rezultatom.

Taj poraz bio je prvi za Poljake otkako ih je krajem prošle godine preuzeo Mihal Probjež, ali treba napomenuti da su "orlovi" na meču protiv Holandije igrali bez povređenog Roberta Levandovskog, koji bi mogao da se nađe u konkurenciji za Austrijance. Bar prema tvrdanjama selektora Poljske.
 


Sa druge strane, Austrijanci su pružili dobar otpor Francuzima. Odigrali su dosta snažno protiv aktuelnih vicešampiona sveta, ali ih je na kraju mnogo koštao neverovatan autogol Maksimilijana Vebera (0:1).

Sada, kada se sve sabere, obe ekipe su pred imperativom pobede, a osvajanjem eventualna tri boda u Berlinu, produžile bi nade o nokaut fazi jednima i drugima. 

UEFA EURO 23024

GRUPA D, 2. kolo.

Poljska - Austrija 18:00 (A1P)

Holandija - Francuska 21:00 (A1P)
 

 

Standings provided by Sofascore