Vesti EURO 2024

Grupa E na Arena sport: Ukrajinci pred imperativom u Dizeldorfu, Slovačka juri osminu finala na EURO Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.06.2024 08:50
Slovačka-Ukrajna, EURO 2024, Grupa E Profimedia
Slovačka-Ukrajna, EURO 2024, Grupa E

U sklopu Grupe "E" na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, danas ćemo gledati jednu utakmicu, a na teren će od 15 časova (Areni 1 Premium) istrčati reprezentativci Slovačke i Ukrajine, koji se sastaju na "Merkur špilareni" u Dizeldorfu.

Današnji protivnici bili su akteri velikih iznenađenja u prvom kolu ove grupe, gde su Slovaci, stamenom odbranom nadigrali Belgijance (1:0), dok je Ukrajina, mimo svih očekivanja, doživela debakl od Rumunije (0:3).

Slovačka je odigrala solidnu utakmicu protiv Belgijanaca. Povela je u ranoj fazi preko Šranca i uzdala se u stamenu odbranu, koja ih je krasila i tokom kvalifikacija, da bi u nastavku meča imala i sreće. Belgijanci su promašili nekoliko velikih prilika preko Lukakua, a uz to, poništena su im i dva gola.
 

Ipak, "pobedi se u zube ne gleda", pa su Slovaci na odličnom putu da se nađu u nokaut fazi nekog velikog takmičenja prvi put od 2016. godine. Tada su došli do osmine finala na EURO, gde su potom izgubili od Nemačke.

Što se tiče izabranika Sergeja Rebrova, oni su pošteno podbacili u prvom kolu turnira protiv Rumunije. Uz to, izgubili su sa velikom razlikom, što bi moglo da odigra veliku ulogu u nastavku takmičenja, pa će danas biti pred imperativom pobede kako bi izbegli eliminaciju.

Doduše, situacija na tabeli je takva da bi ih i bod ostavio u igri za plasman u eliminacionu rundu, ali bi u tom slučaju morali da jure pobedu protiv Belgijanaca u poslednjem kolu, što verovatno Ukrajinci nisu planirali uoči samog EURA.

UEFA EURO 2024

GRUPA E, 2. kolo.

Petak

Slovačka - Ukrajina 15:00 (A1P)

Subota

Belgija - Rumunija 21:00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore