Vesti EURO 2024

Spaleti iskren posle poraza: Bili smo ispod svakog nivoa Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.06.2024 00:13
Lućijano Spaleti, selektor Italije Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
Lućijano Spaleti, selektor Italije

Lućijano Spaleti, selektor Italije, bio je razočaran posle utakmice sa Španijom. Aktuelni prvak Evrope doživeo je prvi poraz  i sada za prolaz u narednu fazu takmičenja mora da se bori sa Hrvatskom u poslednjem kolu grupne faze. 

Istina, "azurima" u ovom duelu igra i remi, a teško je očekivati da Albanija može da iznenadi Španiju. U svakom slučaju sve osim poraza vodi Italijane u osminu finala Evropskog prvenstva.

"Razliku je napravila svežina Španaca, bili su mnogo brži od nas. Često smo kasnili sa čitanjem njihovih akcija. Ključ problema je uvek isti, bili smo ispod svakog nivoa u pogledu pravih reakcija. Nismo reagovali na njihove akcije", rekao je Spaleti. 

Osvrnuo se zatim i na nastavak utakmice, koji uprkos izmenama nije doneo ništa dobro Italijanima. 

"U drugom poluvremenu uspeli smo da budemo energičniji i agresivniji, kreirali smo i neke situacije koje su nas mogle odvesti do nerešenog rezultata, ali oni su ipak bili prejaki za nas, kao i za Hrvatsku, i zasluženo su prvi. Sada moramo da mislimo kako ćemo u osminu finala, a to će zavisiti od našeg izbora igre, taktike, svega: ako izbor nije dobar, ako nema pravih rešenja, onda se stvari komplikuju", rekao je Spaleti.