Vesti EURO 2024

Danska i Engleska remizirali, Srbiji su ostavili jednu opciju za osminu finala Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.06.2024 19:54
Hari Kejn je lako postigao gol za vođstvo Engleske Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic
Hari Kejn je lako postigao gol za vođstvo Engleske

Engleska je razočarala i svoje navijače, ali i sve kojima je Srbija u srcu, jer je odigrala samo 1:1 (1:1) protiv Danske u drugom kolu Grupe C na UEFA EURO. Opet slaba igra "Gordog albiona", na drugoj veoma dobra "vikinga" iz Danske,  donela je glavobolju Srbiji, ali i samo jednu opciju u poslednjem kolu: pobeda nad Dancima donosi "orlovima" plasman u osminu finala EURO. Da li u tom slučaju kao drugoplasirani ili trećeplasirani zavisiće od duela Engleska - Slovenija.

Engleska je daleko od moda sa Mundijala u Kataru. Neenergična igra protiv Srbije, ali vredna pobeda golom Džuda Belingema, ponovila se i protiv Danske. Čak je i scenario bio isti jer je posle jednog prodora Kajla Vokera sa desne strane lopta došla do Bukaja Sake, ovaj je produžio do Harija Kejna i tu spasa za Šmajhela nije bilo.

Međutim, od tog 18. minuta, ali i pre toga, Danska se predstavila kao selekcija koja ne samo da će skupo prodati kožu nego će napasti kad god može i ići na trijumf. Činjenica da su poluvreme završili sa devet udaraca ka golu Pikforda (samo pet Engleske) govori o tome da su bili ofanzivniji. Za razliku od Srbije, "vikinzi" su na odmor otišli sa 1:1 jer je Morten Hjulmand sa 18-19 metara pogodio sam ugao.

Englezi su malo pojačali ritam igre u nastavku, Foden je pogodio stativu, ali igra "Gordog albiona" je bila daleko od kvaliteta igrača koje imaju. Danci imaju i dobru organizaciju igre i iskusne igrače, pitanje je samo da li će imati snage da se fizički odupru rivalu koji je energetski daleko od potrebnog. Ne samo da su Danci izdržali već su imali šansu i da pobede, ali je Hojbjerg propmašio sa 15 metara.

 

 

Danska - Engleska 1:1 (1:1)

Stadion: Frankfurt Arena
Sudija: Artur Soareš Dijaš (Portugalija)
Strelci: Hjulmand u 34. za Dansku, a Hari Kejn u 18. minutu. 

DANSKA (3-4-1-2): Šmajhel - Andersen, A. Kristensen, Vestergor, V. Kristensen (od 57. Bah) – Mele, Hjulmand (od 82. Skov Olsen), Hejbjerg, Kristijansen – Eriksen (od 82. Norgard) – Vind (od 57. Damsgard), Hojlund (od 67. Poulsen).

ENGLESKA (4-2-3-1): Pikford - Voker, Stouns, Guehi, Tripijer - Arnold (od 54. Galager), Rajs - Saka (od 70. Eze), Belingem, Foden (od 70. Boven) - Kejn (od 70. Votkins).

 

UEFA EURO

Grupa C, drugo kolo

Slovenija - Srbija 1:1 (0:0)
/Karničnik 69 - Jović 90+5/

Danska - Engleska 1:1 (1:1)
/Hjulmand 34 - Kejn 18/

 

Standings provided by Sofascore